Emekli Özel Harekatçılar Göreve Hazır

Emekli Özel Harekatçılar Göreve Hazır
Başarılı operasyonlarla adlarından söz ettiren emekli özel harekatçılar, PKK ile mücadele için tekrar göreve hazır olduklarını açıkladı.

Terör örgütü PKK’nın hain saldırıları sonucu gelen şehit haberleri üzerine daha fazla dayanamayan emekli özel harekat polisleri harekete geçti. PKK’ya karşı verdikleri başarılı mücadele ile adlarından söz ettiren emekli özel harekatçılar, yapılacak yasal düzenleme ile tekrar göreve başlayıp Doğu ve Güneydoğu’da teröristlerle savaşmak istiyor.

Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Başkanı Yesugay Aksakal yaptığı açıklamada, “Doğu ve Güneydoğu’da görev yapmış yüzlerce emekli polis özel harekatçı arkadaşlarımızdan bana telefon ve mesaj geliyor. Doğu ve Güneydoğu’ya giderek, tekrar PKK ile savaşmak istediklerini söylediler. Bu konuda resmi makamlardan görev ve yetki istediklerini dile getirdiler. Ama tabi şu an ki yasalar ile bu mümkün değil. Bunun için hukuki düzenleme yapılması gerekiyor. Söz konusu düzenleme ile emniyet bizi sözleşmeli personel adı altında alabilir” diye konuştu. 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MORALİ BOZULUR

Böyle bir uygulamanın birçok yönden faydası olacağını söyleyen Aksakal, “Bizim bilgi ve tecrübemizden yararlanılabilir. Polisin yükünü azaltırız. Ayrıca bunun psikolojik harp yönü var. En azından, ‘eski özel harekatçılar geliyor’ denir. Bitti bu kadar. Örgüt, moral, motivasyon kırıklığı yaşar. İsmini vermek istemiyorum ama anılarımızın yer aldığı bir kitap hazırlıyorum. Bu anıların biri şöyle; arazide 27 özel harekatçı 300 tane PKK’lı ile 10 saat çatışıyor. 1 tane dahi zayiat vermeden 50 tane leş alıyor. Bu iş bu kadar” şeklinde konuştu.

Başkan Yesugay Aksakal, bu konuyu Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile görüştüğünü ve Ağar’ın kendisine konuyu ilgililere aktaracağını vurguladı.

Kaynak : VAHDET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum