Rize’de Sel Hasara Neden Oldu

Rize’de Sel Hasara Neden Oldu
Rize’de şiddetli yağışların neden olduğu seller, il merkezi ve ilçelerde hasara neden oldu.

Rize’de geçtiğimiz gün gece yarısından itibaren etkili olan şiddetli yağış, şehir merkezi, Güneysu ilçesi ve Çaykent beldesi çevrelerinde hasara neden oldu.

Güneysu ve Salarha dereleri taştı, Güneysu karayolu hasar gördü. Her iki derenin üzerinde bulunan üs hidroelektrik santrali zarar gördü, üç araç sel sularına kapıldı. Güneysu ilçesine bağlı Kıbledağı köyünde meydana gelen su taşkınları ve heyelanlardan dolayı köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Köy yolu tamamen kullanılmayacak hale geldi. Birçok ev ve araç sel suları altında kaldı. Sel sularına kapılan büyükbaş hayvanların olduğu belirtildi. Şehir merkezinde çöken bir istinat duvarı bir aracı kullanılmayacak hale getirirken, 40 daireli bir bina yıkılma riskine karşı tahliye edildi.

Muradiye belde merkezi ise sel sularının taşıdığı balçıklarla kaplandı. Ulaşımın sağlanamadığı Rize’nin Güneysu ilçesi Kıbledağı köyünde cep telefonları ile çekilen sel görüntüleri yaşanan afetin boyutunu gözler önüne serdi. Rize AFAD Müdürlüğü günün ilk saatlerinden itibaren hasar tespit çalışmalarına başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.