Meteoroloji'den Sel Ve Heyelan Uyarısı

Meteoroloji'den Sel Ve Heyelan Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde çok sayıda ilde kuvvetli yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların, Samsun, Ordu, Giresun ile Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (30)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (28)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (34)

ADANA: Az bulutlu. (36)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu. (36)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; yerel olarak çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. (26)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.