Merkel'e Protesto

Merkel'e Protesto
Almanya Başbakanı Merkel, ziyaret ettiği mülteci kampından ayrıldığı sırada göçmen karşıtı bir grup tarafından 'hain' sloganıyla yuhalandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkenin doğusunda bulunan ve hafta sonu mülteci karşıtıprotesto eylemlerinin gerçekleştirildiği Heidenau kasabasında sığınmacı barınaklarını ziyaret etti.

"HAİN" SLOGANIYLA YUHALANDI

Kasabada yeni açılan sığınma merkezini ziyaret eden Merkel, kamptan ayrıldığı sırada göçmen karşıtı bir grup tarafından ‘hain’ sloganları atılarak yuhalandı. Alman Başbakan, protesto sesleri arasında basın mensuplarına ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"UTANÇ VERİCİ VE ÜZÜCÜ BİR OLAYDIR"

Angela Merkel, Almanya’da yabancı düşmanlığına karşı tolerans gösterilmeyeceğini ifade ederek, "Burada gördüklerimizi dikkate alarak, bize gelen her bir kişiye insancıl ve onurlu bir şekilde muamele edileceğini ve Almanya’yı temsil eden resmin bir parçası olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Burada karşılaşılan durum utanç verici ve üzücü bir olaydır" dedi.

Merkel, ancak birlikte çözülecek büyük bir mücadelenin içinde olduklarını sözlerine ekleyerek, “Diğerlerinin onurunu sorgulayan bu tür insanlara tolerans gösterilmeyecektir. Gerekli yasal ve insanı yardıma gönüllü olmayan kişilere tolerans gösterilmeyecektir” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.