Allah'tan Korkun Orada Uçaksavarın Ne İşi Var?

Allah'tan Korkun Orada Uçaksavarın Ne İşi Var?
Uluslararası Güvenlik ve Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, çözüm sürecinde PKK'nın güçlenmesini ilginç örneklerle anlattı.
Bir TV'ye konuk olan Laçiner örgütün geldiği noktayı kısaca özetledi. Çağdaş Türkiye'de devletin istihbarat imkanları bu kadar ileri seviye iken PKK'nın büyümesine nasıl göz yumulduğunu anlamadığını söyledi.
 
ALLAH'TAN KORKUN ORADA UÇAKSAVARIN NE İŞİ VAR?
 
Laçiner konuyla ilgili AK Parti'li isimlerin çözüm sürecinde PKK'ya göz yumulmasına dair yaptığı açıklamalara değindi. Laçiner, ''çözüm süreci boyunca  PKK 'ya inanılmaz imkanlar tanındı. 3 yıl boyunca devlet neredeyse operasyon yapmadı. PKK istediği yerlere bomba yerleştirdi, silah depoları kurdu. Şimdi deniliyor ki Tunceli'de uçaksavar bombaladık. Allah'tan korkun Tunceli'de uçaksavarın ne işi var'dedi.
 
 
GÖZ YUMAN MÜSTEŞAR, BAKAN, POLİS, ASKER KİMSE MAHKEMEYE ÇIKAR
 
Ortadoğu uzmanı Laçiner süreç boyunca terör örgütünün gerçekleştirdiği eylemlere atfen ''eğer PKK yolun altına patlayıcı yerleştirirken bundan istihbaratın, bakanlığın, müsteşarın, bekçinin haberi vardı ve bunlardan hiçbiri bir şey yapmadıysa o kişi hakkında mahkeme yapılır ve cezası verilir. PKK, karakolun karşısından silah sevkıyatı yaptı ve biz hiçbir şey yapmadık dendi. Bunların hepsi suçtur'' açıklamasında bulundu.
 
Laçiner, PKK'nın etkin hale gelmesine göz yuman ve çözüm sürecini örgütün fırsat dönüştürmesinden kim sorumluysa Yüce Divan'a gönderilmeli dedi: ''Çözüm süreci boyunca kim bakanlık yaptıysa, kim müsteşarlık yaptıysa, kim komutanlık yaptıysa hepsi sıradan Yüce divana gitmek zorundadır'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum