CHP’den Biber Gazı Taktiği

CHP’den Biber Gazı Taktiği
CHP’de seçimlerin yaklaşmasıyla özellikle “milliyetçi-muhafazakar seçmenin oyunu nasıl alabiliriz”e kafa yorulmaya başlandı.

CHP’li vekillerin eylemlerde ön sıralarda yer alması teşkilatların tepkisini çekti. Başta Gezi eylemleri olmak üzere, işçi, memur ve diğer gösterilerde ön sıralarda yer alan vekillere polisin biber gazı ile müdahale etmesi tabanda rahatsızlık oluşturdu.

Edinilen bilgilere göre, teşkilatlar TOMA’nın üzerine çıkan ve her gösteride biber gazı ile müdahale edilen vekillerin başta polis olmak üzere milliyetçi ve muhafazakar seçmenin tepkisini çektiğini genel merkeze iletti. Milletvekillerinin yaka-paça bir yandaki görüntülerinin milliyetçi ve muhafazakar seçmen üzerinde olumsuz etki yaptığına dikkat çekilirken, CHP Genel Merkezi konu ile ilgili milletvekillerini uyardı.

“700 BİN POLİSTEN OY ALACAĞIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir kurmayı,  gösterilere katılan vekillerin uyarıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Biber gazı yiyen, yaka-paça bir yanda vekil görüntüleri CHP’yi marjinalleştiriyor. Milliyetçi ve muhafazakar seçmen gözünde kuşkulu hale geliyoruz. Özellikle polisi küstürüyoruz. Oysa  aileleri ile birlikte 700 bin polis var. Yeni dönemde artık CHP’li vekillerin bu tür gösterilerde yer almalarını istemiyoruz.”

Habervaktim.com / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.