TSK O Yarbaya Soruşturmadan Rahatsız

TSK O Yarbaya Soruşturmadan Rahatsız
TSK’nın da Yarbay Alkan’a soruşturma açılmasından rahatsızlık duyduğu, özellikle Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan pekçok subay ve astsubayın Çözüm Süreci nedeniyle yaşananlara tepkili olduğu bildirildi: “O Yarbaya soruşturma açılmasaydı olası bir isyanın
Beytüşşebap’ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan’ın abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’la ilgili normal prosedüre uygun olarak Jandarma Genel Komutanlığı’nca disiplin soruşturması açılırken, bu durum  Genelkurmay Başkanlığı’nda rahatsızlık meydana getirdi.
 
OLASI TEPKİNİN ÖNÜNE GEÇEMEYİZ
 
Genelkurmay çevrelerinden edinilen bilgilere göre, TSK’nın komuta kademesi konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ile de görüştü.  Yarbay Alkan’ın   soruşturması ile ilgili konuşan bir kaynak, şunları söyledi:
 
“Yarbay’a ceza verilmesi düşünülmüyor. Çünkü acılı haliyle o sözleri sarf etti. Ancak. Soruşturma açmak da prosedür gereği. Soruşturma açılıp ifade vermesi ceza alacağı anlamına gelmiyor. Soruşturma açılmasından biz de rahatsızız.  Bu soruşturmayı açmazsak özellikle bölgede görev yapan rütbeli personelin çözüm süreci nedeniyle yaşananlara tepkileri çok. Olası bir isyanın önüne geçemeyiz.”
 
Habervaktim.com /  Özel 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum