'AK Parti Aday Başvurusu Almayacak' İddiası

'AK Parti Aday Başvurusu Almayacak' İddiası
AK Parti'nin 1 Kasım 2015 seçimlerinde yapılacak milletvekili seçimi için yeniden aday adayı başvurusu almayacağı iddia edildi.

AK Parti Genel Merkezi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, AK Parti'nin eylül ayında büyük kongresini yapacak olması ve takvim sıkışıklığı nedeniyle, haftalarca sürenaday adayı başvurusu, mülakat ve temayül çalışmalarını yapmama görüşü ağırlık kazanmış durumda.

Akit’in iddiasına göre, AK Parti yönetimince yapılan değerlendirmeler sonucunda, zaman darlığı nedeniyle, yeni aday adaylığı başvurusu alınmaması, 7 Haziran seçimlerinde yapılan bin 40'ı kadın olmak üzere 6 bin 223 adaylık başvurusunun bu seçimde de ele alınması görüşü ağırlık kazandı. Buna göre, aday adaylarının partide bulunan dosyalan yeniden incelenerek bazı illerdeki adaylar değiştirilebilecek.

ADAY YAPILACAK KAMU ÇALIŞANLARİ İSTİFA ETTİRİLECEK

AK Parti yönetimi, devlet kademelerinde çalışan ve aday yapılacak olan isimlere "istifa eT diyecek. Nokta atışı olarak istifa ettirilecek olan bu isimler, uygun yerlerden aday gösterilecek. Yine 7 Haziran seçimlerinde aday adaylığı başvurusu yapmamış olan ve aday olmasında fayda görülen isimlere de adaylık başvurusunda bulunmaları belirtilecek.

7 HAZİRAN ÖNCESİ ADAY BELİRLEME SÜRECİ 3 AY SÜRMÜŞTÜ

AK Parti’nin 7 Haziran milletvekili genel seçimi aday belirleme süreci tam 3 ay sürmüştü. 6 bin 223 aday adayı, 12 alt komisyon, ardından 4 ara komisyonun çalışmalarıyla önce bin 100'e düşürüldü. Komisyonlar aday adaylarıyla ilgili detaylı raporlar hazırladı. Bu raporlar, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığındaki 12 kişilik üst komisyona sunuldu. Üst komisyon da adayları, listelerin YSK’ya teslimine bir hafta kala belirleyebildi.

1 Kasım seçimlerine ise iki ay kalması, arada da 12 Eylül'de yapılacak büyük kongrenin bulunması, takvimi iyice sıkıştırdığından, yeniden aday adayı başvurusu alınmaması görüşü parti yönetiminde ağırlık kazandı. Genel Merkezin aday belirleme süreciyle ilgili nihai kararını önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.