İddianame Hazırlandı! 18 Yıl Hapsi İsteniyor

İddianame Hazırlandı! 18 Yıl Hapsi İsteniyor
Emniyet müdür yardımcısı Celal Yılmaz hakkında iddianame hazırlandı.

Yolda tartışığı motorsiklet sürücüsünü öldüren Emniyet müdür yardımcısı Celal Yılmazhakkında "Haksız tahrik altında adam öldürmek" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 

12 YILDAN 18 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İstanbul Halkalı'da tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu, 3 kurşunla vurarak öldürdüğü geerkçesiyle tutuklanan, itiraz üzerine 8 gün sonra tahliye edilen Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'a dava açıldı. Yılmaz için, haksız tahrik altında kasten öldürmek suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

24 AĞUSTOS'TA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

16 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda, Eski Özel Harekatçı, 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Celal Yılmaz, trafikte tartıştıktan sonra kendisini takip eden motosikletli 32 yaşındaki Ahmet Sülüşoğlu'nu Halkalı Polis Lojmanı'nın girişinde vurarak öldürmüştü. Olayın ardından 155 Polis İmdat Hattı'nı arayıp silahıyla teslim olan Yılmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemece tutuklanmıştı. Yılmaz, öldürdüğü gencin kendisine silah çektiğini ve meşru müdafadan silahını kullandığını iddia etmişti. Ölen gencin yakınları ise Celal Yılmaz'ın, öldürmek amacıyla ateş ettiğini, bu durumun meşru müdafa sokulamayacağını öne sürmüştü. Yılmaz, avukatının itirazı üzerine 24 Ağustos tarihinde tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.