Şehidin Abisi Haykırdı! Müftü Ağladı

Şehidin Abisi Haykırdı! Müftü Ağladı
Kahramanmaraş'ta cenaze namazı kılınan şehidin babası ve abisinin haykırışları müftü vekilini de ağlattı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan jandarma uzman Çavuş 23 yaşındaki Ökkeş Korkmaz'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin annesi Eşe ve babası Dursun Korkmaz, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı dökerken, ağabeyi Mehmet Korkmaz, "Bir Ökkeş şehit oldu, gerekirse çocuklarımı da veririm. Vatan sağ olsun. Bu vatanda Ökkeş de bitmez, Mehmet de bitmez" dedi.

Lice- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Ziyaret Köyü yakınlarında, yol güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit düşen jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz için Kahramanmaraş'ta cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde sabah saatlerinde düzenlenen uğurlama törenin ardından şehit jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz'ın cenazesi, askeri uçakla Kahramanmaraş'a getirildi. Şehidin cenazesini havaalanında babası Dursun, annesi Eşe Korkmaz, kardeşleri ve yakınları karşıladı. 

Askerlerin omzunda uçaktan alınan şehidin bayrağa sarılı tabutuna koşup sarılan baba  Dursun Korkmaz, baygınlık geçirdi. Şehit uzman çavuş Korkmaz'ın cenazesi, daha sonra merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Önsen Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alındı. Ardından şehit uzman çavuş Ökkeş Korkmaz'ın tabutu cenaze aracıyla törenin yapılacağı aynı mahalledeki Veysel Karani Camisi'ne getirildi. 

MÜFTÜ VEKİLİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Şehit babası Dursun Korkmaz cenaze töreninde ayakta güçlükle dururken, gözyaşı döken annesi Eşe Korkmaz ise kadın asker ve polisler tarafından teselli edildi. Şehidin annesi Eşe ve babası Dursun Korkmaz, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna uzun süre sarılarak öptü. Şehit Ökkeş Korkmaz'ın cenazesi, özgeçmişi okunduktan sonra İl Müftü Vekili Davut Polat tarafından cenaze namazı kıldırıldı. 

Cenaze namazını kıldıran Müftü Vekili Davut Polat, şehit için helallik isterken boğazı düğümlendi ve gözyaşlarını tutamadı. Müftü Vekili Polat, güçlükle konuşmasını bitirdikten sonra bir süre dua etti.

ŞEHİT AĞABEYİ: GEREKİRSE ÇOCUKLARIMI DA VERİRİM

Şehidin 3 ağabeyinden en büyüğü olan Mehmet Korkmaz ise kardeşinin tabutunun götürüleceği sırada elini yumruk yapıp havaya kaldırarak "Bir Ökkeş şehit oldu, gerekirse çocuklarımı da veririm. Vatan sağ olsun. Ölmez, bitmez; Bu vatanda Ökkeş de bitmez, Mehmet de bitmez" dedi.
 
Şehit uzman çavuş Ökkeş Korkmaz'ın cenazesi, daha sonra askerlerin omzuna alınarak bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Ailesinin tabutun arkasından gittiği şehit Korkmaz'ın cenazesi, bir süre kortej eşliğinde yüründükten sonra kalabalığın tekbirleri eşliğinde aynı mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.