PKK Kapsamlı Bir İsyan Başlatacak

PKK Kapsamlı Bir İsyan Başlatacak
MHP Milletvekili Ümit Özdağ, PKK’nın kurtarılmış bölge ilan ettiği yerlerde ayaklanma için halkın nabzını ölçtüğünün altını çizerek, “Terör örgütü özellikle milis unsurlarını kapsamlı bir ayaklanmaya katılmaya ikna çalışmaları yapmaktadır" dedi.

Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Beytüşşebap, Şemdinli ve Yüksekova PKK’nın isyan ile ele geçirmeyi hedeflediği ilçelerdir. Beytüşşebap çevresinde (Laleş Yaylası) yoğun bir terörist yığılması görülmektedir. Bu ilçenin PKK’nın ilk hedefi olması muhtemeldir”

GIDA STOKU YAPIN

Şırnak ve Hakkâri ile ilçelerinde silahlı ayaklanma ile yerleşim bölgelerinin ele geçirilmesinin hedefleneceğini vurgulayan Özdağ, “Hakkari ve Şırnak kırsalına 40 yaş üzeri deneyimli teröristler yerleşmiş durumda. Halk gıda stoku yapmaya teşvik edilmektedir. Beytüşşebap, Şemdinli ve Yüksekova PKK’nın isyan ile ele geçirmeyi hedeflediği ilçeler” diye konuştu. 

PİKAP TÜRÜ ARAÇLAR TOPLANDI

Belirli bölgelerde özellikle pikap türü araçların halktan toplatıldığını kaydeden Özdağ, şunları kaydetti: “Araçların arkasına biksi ve makineli tüfek montajı gerçekleştirilecek. Dağdan sızan ve Suriye iç savaşı deneyiminden geçmiş olan teröristler, güvenlik güçlerinin mahalle aralarına girebilecekleri bölgeleri mayın ile tuzaklamış durumda. Halkı devlet güçleri ile karşı karşıya bırakacak bir komplonun peşinde koşuluyor.”

HAKKARİ VE ŞIRNAK SOYUTLANACAK

Özdağ, ayaklanmanın başlaması ile PKK’nın Şırnak ve Hakkari’nin dünya ile iletişimini kesecek şekilde hareket edeceğini ifade ederek, “Böylece anılan iki şehir boğulmaya çalışılacaktır. İki şehrin etrafında dağlara yerleştirilen doçka uçaksavarlar ve SA 7 füzeleri ile şehre hava yolu ile ulaşmak isteyen helikopter ve uçaklara ateş açılacaktır. Kato, Herekol, Cudi ve Gabar’da mağaraların içine kurulan raylı doçka sistemleri ile uçaksavarlar dışarıya itilmekte, ateş açmakta ve sonra uçakların bombardımanından kaçmak için mağaranın derinliklerine geri dönmektedir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum