İçimiz Hain Dolu

İçimiz Hain Dolu
Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı, HDP/PKK sevici sanatçılara verdi veriştirdi, kendi dava arkadaşlarına sitem etti: “İçimiz hain dolu. İçimizde sanatçı, akademisyen, oyuncu, yazar, aydın görünümlü çok hain var. Ancak bu konuda toplum uyuyor.

Şeyhü’l Muharririn olarak kabul edilen (yazarların öncüsü, ustası) Ahmet Kabaklı Hoca’nın yeğeni olan Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı, çözüm süreci, akil adamlar, HDP’ye destek veren ünlü şahıslar ve toplumun milliyetçi-muhafazakar sanatçıya karşı tavrına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

YÜRÜTECEKSEN YÜRÜT AMA AÇIK DA VERME 

Teröre karşı iktidarından muhalefetine kadar tüm siyasi partilerin birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Kabaklı, “Bana göre çözüm süreci işe yaramadı. Çünkü karşı tarafın niyeti bozuk. O yüzden karşı tarafın niyetini anlamak daha önemli idi. Hükümette, sanki bazı adımlar atılınca bu teröristler silah bırakacak gibi bir rehavet oluştu. Bunların silah bırakma gibi bir durumları olmaz. Çünkü bunlar devlet kurmak istiyorlar. Gelinen süreçte de gördük; yine silah, yine bomba, yine öldürme... E bunu devlet önceden görecek. Tamam çözüm sürecini yürüteceksen yürüt ama açık da verme. Benim bildiğim tek şey teröristi vuracaksın. Ayrıca bazı siyasiler, bazı kişiler çözüm sürecini eleştiriyor ama çözüm de sunmuyor. Çözümün yoksa sus hiç konuşma” dedi. 

AKİLLER HİKAYESİ KOMEDİ İDİ

Söz konusu çözüm süreci kapsamında oluşturulan akil adamlara ilişkin ise Kabaklı, “Bana göre akil adamlar hikayesi komedi idi. Devletin başındaki adamların çözemediği terör sorununu üç beş tane sanatçı mı çözecek? Türkiye’nin her yerinde kan akıyor, bunu akil adamlar mı düzeltecek? Bu çok komikti. Konuşulması bile komik. Ne akili ya” diye konuştu. 

ŞU AN HAÇLI SEFERLERİ YAPILIYOR

HDP ve PKK’yı destekleyenlerin yıllarca demokrasi diye diye ülkeyi yediklerini belirten Esat Kabaklı, “Demokrasi istiyor ama demokrasi için bunu istemiyor. Kendisi için, devlet kurmak için demokrasi istiyor. Dertleri başka, niyetleri başka bunların. Türkiye’nin bu konuda zaaf göstermemesi gerekiyor. Bu mesele Kürt meselesi değildir. Bu PKK meselesidir. Kürt meselesi olsa bunların hepsi toplu olarak ayaklanırdı. Ama bakın şükür ki böyle bir şey hiç olmadı. Bu kadar uğraşmalarına rağmen Türkleri ve Kürtleri birbirlerine düşüremediler. Uyanık olmamız lazım. Bana göre bu işler ne Kürdün işi ne başka bir şey. Bunlar emperyalist batılı ülkelerin işi. Bugün biz Haçlı seferleri içindeyiz. Şu an Haçlı seferleri yapılıyor. Bütün İslam ülkeleri vuruluyor, Müslümanlar öldürülüyor. Ama biz yiyip içip oturuyoruz. Birlikte hareket etmenin zamanı geldi ve geçiyor” şeklinde konuştu. 

GİDİN BARLARA EN ÇOK BİZİM ADAMLARIMIZ VARDIR

 “İçimiz hain dolu. İçimizde sanatçı, akademisyen, oyuncu, yazar, aydın görünümlü çok hain var” diyen Kabaklı, “Ancak bu konuda toplum uyuyor. Toplum televizyon ne gösteriyorsa ağzı açık ayran delisi gibi ona inanıyor. Toplum ne zaman destekledi ki? Beni, Ozan Arif’i, İsmail Türüt’ü bizim toplum dışlıyor düşünebiliyor musunuz? Şarkı yarışmaları oluyor bakıyorum Ahmet Kaya’nın şarkıları söylendiğinde halk en büyük reaksiyonu bunlara veriyor. En çok oyu bunlar alıyor. Bir tanesi demiyor ki; ‘tavır alalım, tepki gösterelim.’ Bu adam ‘Apo’yu özledim’ diyen adam. Böyle düşünen yok. Var mı bu ülkede sağcı-milliyetçi meşhur olan bir sanatçı söyleyin bana? Yok. Neyi konuşuyoruz biz ya? Sultanahmet’te her cuma program yapıyorum. Bir tek benim yerim var ülkücü-milliyetçi olarak ama en fazla 4-5 masa oluyor. Gidin barlara tıklım tıklım dolu. En çok da bizim adamlarımız oradadır. Bunun için bunu konuşmanın anlamı yok” ifadelerini kullandı.

basliksiz-4-190.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum