Şok Eden Gelişme! 200 Kişi Kaçırıldı

Şok Eden Gelişme! 200 Kişi Kaçırıldı
Terör örgütü DAEŞ, Irak'ın Er-Ratbe kentinde yakınlarının öldürülmesini protesto eden yaklaşık 200 kişiyi alıkoydu

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in, Enbar'ın batısındaki Er-Ratbe kentinde yakınlarının öldürülmesini protesto eden yaklaşık 200 kişiyi alıkoyduğu belirtildi.

Enbar İl Meclis Sözcüsü Iyd Ammaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ratbe kentinde Nezir el-Kubeysi isimli bir vatandaşın tartıştığı DAEŞ militanını öldürdüğünü, örgütün de dün akşam Kubeysi'yi kentin ortasında, yakınlarının gözleri önünde kurşuna dizerek infaz ettiğini söyledi.

Olayın ardından yüzlerce kişinin Kubeysi için düzenlenen cenaze törenine katıldığını kaydeden Ammaş, defin işleminden sonra halk, yakınlarının öldürülmesi ve DAEŞ'in bölge halkına yönelik uygulamalarının protesto edildiğini dile getirdi.

Ammaş, DAEŞ'in gösteriye müdahale ettiği, göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtığı ve şiddet kullandığını ifade ederek, "DAEŞ militanları, bölge halkından yaklaşık 200 kişiyi alıkoyarak, kentte kendilerine ait hapishanelere götürdü" dedi.

Kent sakinlerinin olayı tepkiyle karşıladığına işaret eden Ammaş, DAEŞ'in bölge halkının silahlanmasından endişe ettiği ve teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

Örgüt, 2014'ün ikinci yarısından bu yana Ratbe kentini denetimi altında tutuyor.

DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.