İhsan Özkes'ten Ak Parti İtirafı

İhsan Özkes'ten Ak Parti İtirafı
İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Özkes, geçmişte AK Parti’ye yönelttiği eleştirilerinden “sert ve incitici” olanlar için hicap duyduğunu açıkladı.

Özkes, görüşlerini sosyal medya aracılığıyla izleyenleriyle paylaştı. CHP'den, bir tavır ortaya koyarak istifa ettiğini, Ne MHP ne de AK Parti beklentisiyle istifa etmediğini belirten Özkes, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin "CHP, HDP özentili milletvekillerinin tahrikinden kurtulmalıdır" açıklamasını hatırlattı.

“Bu söz isabetli” dediğini de aktaran Özkes, kendisinin hemen MHP’ye geçeceği yorumları yapıldığını bildirdi. Özkes, “Yok öyle bir şey, sadece doğruya doğru dedim o kadar. Bu ülkenin en önemli sorunlarından biri de doğruya doğru denilememesidir. Birisinin doğrusuna doğru demekle onun yanlışlarına da doğru demiş olmazsın ki. Ya da birinin yanlışına yanlış demekle onun doğrularına da yanlış demiş olunmaz ki. Türk siyaseti bu çıkmazı aşamadığı sürece ne doğruyu bulur ne de yanlıştan kurtulur” dedi.

"AK PARTİ'YE GÖZ KIRPIYOR"

Özkes açıklamasındaki AK Parti’ye sert ve incitici eleştirilerinden hicap duyduğu şeklindeki bölümü şöyle kaleme aldı:

“Yine, 'R. Tayyip Erdoğan düşmanlığı, PKK dostluğuna götürüyorsa, burada düşünmek gerekmez mi?’ dedim. Hurra bana hücum ettiler. Bağımsız oldum hala bana kendin olma bizim gibi ol diyenler var. Ben niye CHP'den ayrıldım? CHP'li İhsan Özkes değil, İhsan Özkes olmak için. Bu ülkede maalesef her partili kendi partisinin doğru veya yanlış akışına kapılır. Hatta ne kadar kapılırsa o kadar da partili olur. Geriye dönüp ülkem ve milletim için yaptıklarım mı yoksa kısır çekişmeye kürek çekmeler mi dediğimde insani ve İslami zedelenme görüyorsunuz. İşte beni ben yapan değerlerle örtüşmeyen de budur. Bana düşen o alanı terk etmekti ve ben de onu yaptım. Kimileri artık milletvekili olamayacak kaybetti derken ben elhamdülillah rahatladım dedim. Hayatın amacı şu olmak, bu olmak değil, hesabını verebileceğin kul olmaktır. CHP'de milletvekili olduğum süreçte AKP'yi çok eleştirdim. Eleştirilerimde haklı olduğum yerler var. Aşırıya götürüp incitici olduğum da çok. Eleştirilerimden sert ve incitici olanlar için hicap duyuyorum. Şimdi de diyecekler ki bak AKP'ye göz kırpıyor. Bir Müslüman olarak muhasebe yapıyorum o kadar. Benim dünyada iki görevim var, insanlığı ve İslamlığı ayakta tutmaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum