Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı
Terör saldırıları nedeniyle şehit olan polis memuru Ali Rıza Güneş ve Fatih Kılbey memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tunceli'nin Nazimiye İlçe Emniyet Amirliğine ve kaymakamlık lojmanlarına dün bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Ali Rıza Güneş'in cenazesi, memleketi Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde toprağa verildi. 

Güneş'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Elazığ'daki törenin ardından uçakla Kapadokya Havalimanı'na oradan da Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilöz köyündeki baba evine getirildi.

Şehidin babası Şahin Erdoğan, annesi Fadime ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. "Helallik" alınmasının ardından şehidin naaşı, cenaze aracıyla köy mezarlığına götürüldü. Güneş'in cenazesi, burada ikindi vakti kılınan namazın ardından defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polis Fatih Kılbey Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK mensiplarınca hastane önünde uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan iki polis memurundan Fatih Kılbey'in (45) cenazesi, memleketi Hatay'da defnedildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Birimi'nde görevli şehit Kılbey'in cenazesi, ilk olarak Kilis'teki evine, ardından memleketi Hatay'da Şirince Mahallesi'ndeki kayınvalidesinin evine, daha sonra da Gazi Mahallesi'ndeki ağabeyi Mustafa Kemal Kılbey'in evine getirildi.

Şehit Kılbey'in cenazesi ardından, Antakya Mezarlık Kompleksi'ne götürüldü. Şehidin annesi Emine, ağabeyi Mustafa Kemal, eşi Özlem Kılbey ve çocukları Gaye Nur (17), Ayışıl (8) ve Taha (6) ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 

Konvoya eşlik eden bir grup, 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ile "Askere uzanan eller kırılsın, ne mutlu Türküm diyene, şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak şehitliğe kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Hatay Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçları da siren çalarak destek verdi. Şehit Kılbey'in cenazesi, dualar eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Hatay Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Aytekin Şahin, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar ve Mehmet Öntürk, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Tanju Sakarya Ankara'da toprağa verildi

Terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan 2 polis memurundan Tanju Sakarya, Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kocatepe Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na götürülen şehit polis memuru Sakarya'nın naaşı, Polis Şehitliği'nde gözyaşları arasında ebediyete uğurlandı.

Saygı atışı ve yapılan duanın ardından şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu tarafından şehidin eşi Fatime Sakarya'ya, törende taşınan şehidin fotoğrafı ise babası Elvan Sakarya'ya takdim edildi.

Şehit polis memurunu son yolculuğuna ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve çok sayıda meslektaşı uğurladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum