Bursa Dehşeti Yaşadı

Bursa Dehşeti Yaşadı
Merkez Osmangazi İlçesi Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında başlayan daha sonra Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köyleri'nin ormanlık alanlarına da sıçrayan yangın rüzgar nedeniyle büyüdü. Çağrışan Köyü'ndeki ormanlık alana yakın evler boşaltıldı.
Merkez Osmangazi ilçesi sınırlarında bulunan Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında dün saat 17.30'da yangın çıktı. Çam ağaçları ile kaplı olan ormanlık alandaki yangına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri arazözlerinin yanı sıra havadan Balıkesir ve İzmir'den istenen helikopter ile müdahale etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya Belediye itfaiye ekipleride araçlarını yangın bölgesine yönlendirdi.
Alevler uzun süre kontrol altına alınamadı...
 
GECE GEÇ SAATLERDE...
 
Poyrazın gece geç saatlerde etkisini kaybetmesinin önemine işaret eden Coşkun, "Yangını ormanlık alanın ibreli olması ve poyraz büyüttü. 40 ev yangın sebebiyle boşaltıldı. Ancak alınan tedbirlerle yangın yerleşim birimleri için tehdit olmaktan çıktı. İhtiyatlı davranıyoruz. Eğer rüzgar şiddetini arttırmazsa Sabaha kadar kontrol altına almayı düşünüyoruz" dedi.
 
Coşkun, Bursa'da 5 helikopterin sabah yeniden havadan müdahale için hazır beklediğini ifade ederek, "Çağrışan ve Göynüklü Köyleri'nin muhtarları ile birlikte çalışıyoruz. 100'den fazla itfaiye aracı, iş makinesi söndürme çalışmasında kullanılıyor. Önceliğimiz yerleşim birimleriydi. Oralarda tehlikeyi önledik" diye konuştu.
 
Coşkun, yangının çıkış sebebininin henüz belli olmadığını kaydederken, bunun yapılacak incelemeden sonra netlik kazanacağını, vatandaşların da sıcak havalarda piknik yaparken ormanda mutlaka ateş yakmaması gerektiğini sözlerine ekledi. 
 
SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU: 40 EV BOŞALTILDI
 
Seçim bölgesi Bursa'ya gelen sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, orman yangını ile gazetecilere açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, tedbir amacıyla şu ana kadar 40 evin boşaltıldığını söyledi. Çalışmaların rüzgar nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü söyleyen Müezzinoğlu, dumanlardan üç kişinin zehirlendiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum