Rakıcı Başkan Mason Çıktı

Rakıcı Başkan Mason Çıktı
CHP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Belediyeye ait bir arsayı Lions Kulübü’ne 49 yıllığına ‘tahsis’ için belediye meclisinden yetki aldı. Eşkinat’ın kendisinin de bir dönem Lions kulüp başkanlığı yapmış bir mason olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde makam aracıyla rakı taşıdığı ortaya çıkan CHP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, şimdi de partisinin kurucusu Mustafa Kemal’in yasakladığı masonik çevrelere arsa tahsisi ile gündemde. Yerel basında çıkan haberlere göre Başkan Eşkinat, Kayı köyünde belediyeye ait bir araziyi Lions Kulübü’ne 49 yıllığına ‘peşkeş’ çekmek için belediye meclisinden yetki aldı. İstanbul merkezli Lions ve Leo Kulüpleri’nin, talep ettikleri söz konusu araziyi ‘huzur evi’ yapma bahanesiyle ele geçirmeye çalıştıkları öğrenildi.

AK PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Belediye meclisinde AK Partili üyelerin Başkan Eşkinat’a Lions derneği ile protokol yapma yetkisi verilmesine tepki göstermeleri üzerine ilginç bir gelişme de yaşandı. ‘Geri adım’ attığı görüntüsü veren Başkan Eşkinat, Lions derneğinin talebini, içinden ‘Lions Derneği’ ibaresini çıkartarak yeniden meclise sundu ve ‘kamu yararına çalışan derneklerle’ protokol yapma yetkisi aldı. 

AİLECE MASONUZ

Bu arada Süleymanapaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın ‘ailece mason’ olduğu ortaya çıktı. Tekirdağtaraf.com’da yer alan bir habere göre, Ekrem Eşkinat’ın babası Doğan Eşkinat, “Biz ailece masonuz. Oğlum Ekrem de masondur. Ama masonluk kötü bir şey değil. Mason olmanın koşulları vardır. Örneğin mason olmak için dindar olmak gerekir. Dinsiz mason olamaz. Masonluk kötü bir şey değil” açıklamasında bulundu. Mason olduğunu inkar etmeyen Ekrem Eşkinat ise, babasının açıklamalarıyla ilgili olarak, “O babamın fikridir. Ben sadece lions başkanlığı yaptım. Sonra da istifa ettim. Başka bir yorumum olmayacak. Sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

basliksiz-12-060.jpgbasliksiz-13-046.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum