'Paraleller' Emniyeti Bastı

'Paraleller' Emniyeti Bastı
Paralel Yapı'ya mensup polislerin Şanlıurfa Emniyeti'ne yaptığı baskının görüntüleri ortaya çıktı. İstihbaratı basan zorbalar, polisleri önce tehdit etti, sonra darp etti.

Görevden uzaklaştırılan paralel yapıya mensup polisler Şanlıurfa Emniyeti'nde adeta terör estirdi. Emniyet koridorlarında tehditler savuran zorbalar meslektaşlarının üzerine yürüdü. Şanlıurfa'da emniyeti basan paralelci polislerin zorbalıkları ve pişkin tavırları kameralara yansıdı.   

Akşam gazetesi, Şanlıurfa'da emniyeti basan paralel polislerin şok görüntülerine ulaştı. Parmak iziyle girilen İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne toplu halde baskın yapan paralel polisler, görevlerini yapmaya çalışan polislerin üzerine yürüyor. 

300820151004143652939_2.jpg

Polis memuru A.Ö.’nün idari büroda çalışan meslektaşı M.U.'ya yönelik şu sözleri ise skandalın boyutlarını ortaya koyar nitelikte: “Bu devir elbet bir gün dönecek, o zaman sizinle görüşeceğiz,  geri geleceğiz ve size hesap soracağız."  

Olay şöyle gelişti... 

Topluca büro baskını

Paralel polislerin Şanlıurfa’da imza attıkları skandal bir zamanlar ele geçirdikleri İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün koridorlarında gerçekleşti. 2014 yılında emniyetinde tespit edilen paralel polisler, Şanlıurfa Valisi’nin izniyle geçici görevli olarak başka birimlerde görevlendirildi. Bunu içine sindiremeyen polisler toplu olarak İdari Büro Amirliği’ne girmek istedi. Meslektaşları polislere bu tarz bir girişin uygun olmadığı ayrıca yasak olduğunu ifade etti. Ancak paralel polisler hiç bir uyarıyı dikkate almadı.  

699913_6304_30082015100826_8.jpg

BAŞKA YERLERDE KARŞILAŞACAĞIZ

İdari büro amiri olayın üzerine M.U.’nun yaptığının doğru olmadığını belirterek, “Kimseyi rahatsız etmeye hakkın yok. Ayrıca sen hep problem çıkarıyorsun. İnsanları provake ediyorsun bu yaptıkların doğru değil” şeklinde uyarıda bulundu. Bu olaylar yaşanırken paralelci bir başka polis memuru ise “Bu bizi satanlar Urfa dışında başka şehirlerde çalışmayacaklar galiba, gün gelecek başka yerlerde yine karşılaşacağız bu meslek 5-10 yıl değil daha 30 yıl hakkımız var” dedi. 

699913_6304_30082015100826_10.jpg

GERi GELECEĞiZ

Görevli polis memuruna “İşleri çabuk hallet, ayrıca bize Valilik olurlarının bir nüshasını da vereceksin” şeklinde çıkıştı. Bunun üzerine polis memuru M.U., bu sözü ifade eden A.Ö.’ye sözlerine dikkat etmesi gerektiğini bu konuların şahsı ile alakalı olmadığını genel bir işleyişin olduğunu ifade etti. M.U. da “Sen ne biçim personelcisin. Senden bir şey olmaz. İşlerimizi hemen halletsene, sen geri zekâlısın, bu devir elbet bir gün dönecek, o zaman sizinle görüşeceğiz, biz geri geleceğiz ve size hesap soracağız” diye bağırdı.  (Akşam)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum