Yozgat'ta Ortalığı Karıştıran Söylenti!

Yozgat'ta Ortalığı Karıştıran Söylenti!
Yozgat'ta 2 kişinin nöbet tutan askere küfrettiği ve "PKK bayrağı açıldığı" iddiası üzerine vatandaşlar gözaltındakileri linç etmek istedi.

Alınan bilgiye göre, Akdağmadeni Askerlik Şubesi önünde tartışan alkollü iki kişi kendi aralarında kavga etmeye başladı.

Kavgayı ayırmak isteyen asker ve polislere hakaret eden şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Akdağmadeni İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayın sosyal medyada "PKK terör örgütüsempatizanları askere küfrederek PKK bayrağı açtı'' şeklinde yayılması üzerine vatandaşlar, İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne toplanmaya başladı. Giderek kalabalıklaşan ilçe halkı, bir süre burada bekledi. Kalabalığın artması sonucu çevik kuvvet takviye ekibi istendi.

Olayı "terör olayı" olarak algılayan vatandaşlar, polisten, şahısların kendilerine verilmesini istedi. Daha sonra, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına girmek isteyen kalabalığa polis biber gazı ile müdahale etti. Bir süre sonra dağılan grup, tekrar bir araya gelerek emniyet binasına girmek istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ve jandarma ekipleri kalabalığı geri püskürmek için havaya ateş açtı.

Ardından grup, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına pet şişe ve taşlarla saldırdı. Olayda Emniyet Müdürlüğü binasının bazı camları kırıldı.

İlçeye gelen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar tarafından sakinleştirilen grup, daha sonra dağıldı. Olaylar sırasında bir polis memuru, başına taş isabet etmesi sonucu yaralandı.

0yfog_1440996274_5073.jpg



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum