Klavyedeki Tüm Tuşlar Türkçe Olacak

Klavyedeki Tüm Tuşlar Türkçe Olacak
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Söz konusu klavyedeki tüm tuş isimlendirmeleri artık Türkçe olacak" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Teknik Kurulunda kabul edilen yeni "F Klavye Standartı"na göre, klavyedeki tüm tuş isimlendirmelerinin artık Türkçe olacağını bildirdi.

Işık, "F klavyelerde" bundan sonra "" yerine "sil", "enter" yerine "giriş", "print screen" yerine de "ekranı kopyala" tuşlarının yer alacağını bildirdi.

Bakan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "F klavye"de tüm tuş isimlendirmelerinin Türkçe olduğu standardın TSE Teknik Kurulunda kabul edildiğini söyledi.

"F klavye" standardının ilk olarak 1975 yılında hazırlandığını anımsatan Işık, söz konusu standardın zaman içinde iki kez revize edildiğini ifade etti.

"Talepler dikkate alındı"

Bu sürede, klavyedeki tuşların isimlendirilmesinin de Türkçe olması gerektiği yönünde talepler geldiğini dile getiren Işık, şunları kaydetti:

"Bu talepler doğrultusunda da bir revizyon kararı alındı. Bu kapsamda bir teknik komite kurularak, standart taslağı oluşturuldu. İlgili paydaşların da görüşleri alınarak, taslak son haline getirildi ve dünkü teknik kurul toplantısında Türk standardı olarak kabul edildi. Buna göre, söz konusu klavyedeki tüm tuş isimlendirmeleri artık Türkçe olacak. Örnek vermek gerekirse, F klavyelerde bundan sonra '' yerine 'sil', 'enter' yerine 'giriş', 'print screen' yerine 'ekranı kopyala' tuşları yer alacak."

Bakan Fikri Işık, yapılan bu revizyonu özellikle yeni nesiller için Türkçe'nin doğru ve yerinde kullanımı açısından çok önemsediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.