'Onlara Susuyor, Erdoğan'a Hakaret Ediyorlar'

'Onlara Susuyor, Erdoğan'a Hakaret Ediyorlar'
AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, KCK yönetimine laf edemeyenlerin her gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiğini söyledi.

Boynukara, yaptığı açıklamada, koalisyon görüşmeleri başladığı süreçte az çok siyasi partilerin pozisyonlarının belli olduğunu söyledi.

Buna rağmen 7 Haziran’da Ak Partinin süreci ciddiye aldığını belirten Boynukara, bu süreçte partilerin tutumunun yanlış olduğuna işaret etti.

Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması için her adımı attıklarını savunan Boynukara, yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını hatırlattı.

TUĞRUL BEY İÇİN KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

MHP’li Tuğrul Türkeş için karalama kampanyası başlatıldığını anlatan Boynukara, şunları kaydetti:

“Tuğrul beyin şahsına yönelik ciddi bir kırılma, karalama kampanyası yürütülmektedir. Büyük ihtimal bunlara da cevap verecektir. Burada önemli olan şu seçim sonucunda ortaya çıkmış. Burada ülkeyi kaosa sürüklemek mi gerekiyor, yoksa bir çözüm bulup seçimi yenilemek mi gerekiyor. Tuğrul Bey’in yaptığı buna çözüm bulma, katkı sağlamak. Bu şekilde değerlendirmekte fayda var. Kuşkusuz siyasi bir geçmişi var. AK Partiden farklı bir siyasi düşüncesi var, zaten anayasanın gerektiği her ne kadar MHP’ye yöneticileri Tuğrul Türkeş’i biz ihraç ettik dese de ihraç ettiğin kişinin 15 gün savunma hakkı verir. Usanmadan sonra işleme koyabiliyorsunuz”

-TUĞRUL BEY OLUMLU KATKI YAPACAKTIR

Tuğrul Türkeş’in üzerine düşeni yaptığını belirten Boynukara, şöyle konuştu:

“Tuğrul bey hala MHP’ üyesidir. Ülkenin bu kabustan çıkması için olumlu katkı olacağını düşünüyorum. Tüm partilerin temsil edilmesi demek, seçim atmosferinin daha sağduyulu, daha sakin, daha az gerginlik gelişmesine katkı sunabilirdi. Buna hayır diyenler, aslında gergin, niye evet dedi, bunu da ortaya koymakta fayda var diye düşünüyorum. Bu sonucun ülke açısından sıkıntıya dönüşmemesi için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik”

-KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

Koalisyon görüşmeleri hakkında da bilgi veren Boynukara, “Sayın Başbakanım 3 partiyi de ziyaret etti. 3 partiye de koalisyonla ilgili olasılıkları tartıştı. Uzun tartışmalar yapıldı, bu tartışmalar devam ederken dahi bir çok siyasi partinin koalisyon olmayacağına dair ilişkin açıklamaları var. Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti ile CHP’nin olmayacağına dair yaptığı iki resmi açıklaması var. koalisyon olmayacak erken seçime gideceğiz diye açıklaması var. Türkiye Tabipler birliği, Türkiye Mimarlar Birliği, sivil toplum kuruluşları ile yaptığı görüşmeler var. Bunu açıkça ifade ettiler. Kendileri henüz daha görüşmeler bitmemişti, dolayısıyla herkesin pozisyonu kamuoyu neden cereyan etti. Halkımız kimin ne dediğini, dolayısıyla iyi biliyor” diye konuştu.

-PKK HALKLA DEVLETİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYOR

PKK’ya tepki gösteren Boynukara, şöyle devam etti:

“PKK’nın, Kandil’in yaptığı açıklamalar var. Bunu herkes biliyor. Şimdi bu son zamanlarda özyönetim denen açıklamalara baktığınızda gördüğünüz şeyi şu, gayet açık bir şekilde ifade ediyorum, PKK kendi militanlarıyla, kolluk kuvvetleri asker, polis ile karşılaşmak istemiyor fakat halkla devleti karşı karşıya getirmek istiyor. Bir çatışma çıksın, sivil insanlar hayatlarını kaybetsin ve PKK terör örgütü bunun üzerinden bir propaganda yürütsün. Benim kastettiğim bu, doğru olmadığını, siyasetin sesi ile bunun olmayacağını herkes bilir. Bu özyönetim bir ayağı, ikinci ayağı ise canlı kalkan. Canlı kalkan ne demek ? Bir de suç işlemiş birisi var ise siz onların orada olduğunu biliyorsanız, yapmanız gereken onları getirip yargıya teslim etmek. Kalkan olduğunuzda kollukla vatandaşları karşı karşıya getiriyorsunuz. Değişik faaliyetlerde ve değişik tarihlerde yapılan faaliyetler var”

-CANLI KALKAN YENİ BİR TAKTİK

Canlı kalkan faaliyetinin yeni bir taktik olduğunu anlatan Boynukara, şunları söyledi:

“Canlı kalkan faaliyetleri, bunların amacı hem kolluk kuvvetleri ile halka karşı karşıya getirmek, orada varsa örgüt elemanları onların karşısına kolaylaştırmak diye düşünüyorum. Bu yeni bir taktik. Son zamanlarda edindikleri bir taktik. Bakın bugün Yüksekova’da benzer şeyler yaşandı. Şimdi bir insanın elinde roketler ile geziyor. Sağa sola saldırıyorsunuz ve kolluk size cevap verdiğinde de ‘Yüksekova’da katliam var’ diye medyaya servis yapıyorsunuz”

-MEŞRU GÜÇ KULLANMA YETKİSİ SADECE DEVLETTE VARDIR

Meşru güç kullanımının sadece devlete ait bir mevzu olduğunu aktaran Boynukara, “Bir ülkede, bir coğrafyada meşru güç kullanımı yetkisi sadece devlete aittir. Devletin dışında biri güç kullanıyorsa bu ya terör örgütüdür yada mafyadır. Buna sizin vatandaşının can güvenliğini korumak için izin vermememiz lazım. Bunu engellemeniz lazım. Devletin yaptığı bu fakat örgüt bu tür etkinliklerde de sivil yurttaşlarımızı araya sıkıştırarak, araya katarak bir çatışma ortamının özlemi içerisinde. Kolluk kuvvetleri bu konuda gayet hassas davranmaya çalışıyor ama kimsenin burnu kanamadan, kimsenin zarar görmeden, bu süreçler sonlanır. Çatışmanın olmadığı, silahların olmadığı bir ülke alanına döner. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımız süreci o şekilde ifade ederken, bir kaç çift ifadesi daha var. Silahlar gömülecek, elemanlar yurtdışına çekilecek, dolayısıyla buzdolabından çıkmanın koşulu silahların terk edilmesi, çatışma ortamının son bulması” şeklinde konuştu.

-CUMHURBAŞKANI İÇİN KARALAMA KAMPANYASI VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için karalama kampanyasının yürütüldüğünü savunan Boynukara, konuşmasını şöyle tamamladı:

” Cumhurbaşkanımız üzerinden yürütülen kirli bir kampanya var. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ülkede kardeş kanı akmasın diye kendini ortaya koyan, ender liderlerden birisi. Buna rağmen sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden yürütülen kirli bir kampanya var. Buna dur demek lazım. Bunun doğru olmadığını biz biliyoruz, kamuoyunun da bunu bildiğine biz inanıyoruz. Terör örgütü KCK yönetimine tek bir laf diyemeyenler, her gün sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın savaşla ilgili herhangi bir kurduğu cümle var mı yok”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.