Yüksekdağ: Özerklik Talebi Haktır

Yüksekdağ: Özerklik Talebi Haktır
Halkların Demokratik Toplum Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, özerklik talebinin bir hak olduğunu iddia etti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağbaşkanlığındaki, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Meclis Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler, Lezgin Botan, İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve Ali Kenanoğlu ile Parti Meclisi üyesi Cüneyt Caniş’ten oluşan heyet Van’dan karayoluyla Hakkari’ye geldi.

Figen Yüksekdağ başkanlığındaki heyet Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Saniye Özkan ile bir araya geldi. Belediye çıkışında gelişleri ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Yüksekdağ, ”Bugün önünde bulunduğumuz Hakkari belediyesi eş başkanları kısa bir süre önce haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandı. Son süreçte bölgede arka arkaya sürdürülen gözaltı ve tutuklama operasyonlar sayısız partili arkadaşımız, sayısız insanımız ve halkımızın tutuklanmasına neden oldu" dedi.

"DEMOKRATİK ÖZYÖNETİM HAKTIR"

Yüksekdağ, özyönetimin bir hak olduğunu iddia ederek, "Bu hakla aramıza savaşın girmesine gözaltı ve tutuklama operasyonlarına asla göz yummayacağız. İdari anlamda şehrimizi kendimizi yönetme anlamında isteğimiz bugün bombalarla kurşunlarla ve tutuklama saldırıları ile karşılanıyor. Oysa ki bir ülkede bir parça olsun haktan söz etmek istiyorsanız o hakkın en başında halkın kendi kendini yönetme hakkı gelir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum