HDP'li Bakan: Ortadoğu Bataklıktır

HDP'li Bakan: Ortadoğu Bataklıktır
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca Ortadoğu coğrafyasına bataklık diyerek bir skandala imza attı.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca,"Ülkemizin sorunlarının demokratik bir toplumda konuşarak çözülebileceği düşüncesindeyiz. O nedenle açık bir çağrı yapıyoruz. Silahlar susmalıdır, silahlar gömülmelidir. Yumruklarımızı sıkarak değil diyalogla bu sorunları çözmememiz için bir neden yok. Bunu yaparsak Ortadoğu bataklığından kurtulma şansını elde edebiliriz" dedi.

AB Bakanlığı'nda basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya gelen Konca, gelişmeleri değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

"BU HÜKÜMET SEÇİM HÜKÜMETİDİR"

Konca, 7 Haziran seçimlerinden sonra gelinen aşamada seçim hükümetinin kurulmasının zorunlu hale geldiğini, HDP'nin de bu durumu değerlendirerek hem etkin karar alma süreçlerinde barış mücadelesinin temsili, hem de içine girilen seçim sürecinde seçim güvenliği ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek gerektiği sonucuna vardığını aktardı.

Bakan Konca, "Şunu belirtmem gerekir ki içinde bulunduğumuz hükümet, siyasi programlarının ortaklaştığı bir koalisyon hükümeti ya da dahil olduğumuz bir AKP hükümeti değildir. AKP'li bakanların çoğunlukta olması bu hükümetin AKP hükümeti olduğunu göstermez" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.