AK Partili isimden 'Bülent Arınç' açıklaması

AK Partili isimden 'Bülent Arınç' açıklaması
AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Berk Mersinli, Bülent Arınç’ın yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili konuştu

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Berk Mersinli, 1 Kasım’da yapılacak erken seçimlerde Manisa’dan 5 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirterek Türkiye genelinde 300 milletvekilinin üzerinde bir rakama ulaşacaklarını söyledi. Bülent Arınç’ın yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili olarak konuşan Mersinli, “Bülent Arınç gibi birini siyasette yok saymak mümkün değildir. Biz Bülent Arınç’ın AK Parti içerisinde olmasını istiyoruz. Manisa’dan tekrar aday olursa büyük bir kıvanç duyarız” dedi. 

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Berk Mersinli, il binasında düzenlediği basın açıklamasında 1 Kasım’da yapılacak genel seçimle ilgili aday adaylığı sürecinin başladığını ve 3 Eylül’e kadar devam edeceğini söyledi. Mersinli, 7 Haziran seçimlerinde milletin AK Parti’yi yüzde 41 ile birinci parti yaptığını ama tek başına hükümet kurma yetkisini vermediğini belirterek "1 Kasım’da yapılacak erken seçimler için aday adaylığı başvuru sürecimiz başladı. Aday adaylığı sürecimiz 3 Eylül’e kadar devam edecek. Herkesin başvurusu yeniden yapılacak ve işlemler yeniden tekrar edilecek. Aday adayı olmak isteyen erkekler 5 bin lira, kadınlar 2 bin 500 lira yatıracak. Yüzde 40 ve üzeri engelli olanlardan başvuru ücreti alınmayacak. Genel merkezden izin alıp istifa eden arkadaşlarımızda başvurabilecek. Çalışmalarımızı milletimizle buluşmak adına AK Parti’yi iktidara getirmek için yapacağız. Aday adaylığı süreci tamamlandıktan sonra ortaya çıkan vekil profiliyle halkımızın karşısına çıkacağız” dedi.

Haziran ayındaki seçim için 60 aday adayının başvurduğunu hatırlatan Mersinli, 1 Kasım seçimlerinde zamanın kısıtlı olduğunu ve bu nedenle mevcut vekiller ile daha önce başvuran aday adaylarıyla birlikte 50 civarında başvuru beklediklerini söyledi. “Milletvekili adaylarımızın doğru tespiti için çalışacağız” diyen Mersinli, “Bütün aday adayları ele alınacak. 3 dönem kuralı, 12 Eylül’de yapılacak kongrede tüzükte yapılacak ufak bir değişikle esnetilecek. Böylece 3 dönemi dolanlara adaylık yolu açılacak” ifadelerini kullandı.

“BÜLENT ARINÇ’IN ADAYLIĞINDAN KIVANÇ DUYARIZ”
Bülent Arınç’ın yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili olarak Mersinli, “Bülent Arınç, AK Parti’den yetişerek Meclis Başkanı, Başbakan Yardımcısı oldu. Aday olup olmayacağını Başbakanımızla görüşür. Bülent Arınç gibi birini siyasette yok saymak mümkün değildir. Biz Bülent Arınç’ın AK Parti içerisinde olmasını istiyoruz. Manisa’dan tekrar aday olursa büyük bir kıvanç duyarız” şeklinde konuştu.

“EN SAĞLIKLI ADAYLARIN BELİRLENMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Bu seçimde bir temayül yoklamasının yapılmayacağını belirten Mersinli, adaylık sürecinden önce bir anket çalışması yapacaklarını ve adaylar ortaya çıktıktan sonra da bir anket çalışması yapılacağını belirtti. Bu süre zarfında bu tür çalışmaların hızlanacağını kaydeden Mersinli, “En sağlıklı adayların belirlenmesi için çalışıyoruz. Biz en sağlıklı listeyi genel merkezimize sunmakla mükellefiz” dedi.
Haziran ayındaki seçimde Manisa’dan 4 milletvekili çıkaran AK Parti’nin bu seçimdeki hedefinin Manisa’dan 5 milletvekili çıkarmak olduğunu vurgulayan Mersinli, “İnanıyorum ki yüzde 44-45 bandında oy alarak Türkiye genelinde 300 milletvekilini geçeceğiz. Bütün çalışmalarımız bu noktada olacaktır” diye konuştu.

“BÜTÜN HALKI KUCAKLAYACAK BİR LİSTE HAZIRLAYACAĞIZ”
Listede Kürt adayı ve kadın adayın olup olmayacağıyla ilgili olarak Mersinli, şunları söyledi:
“7 Haziran seçimlerinde 5. sıradan bir kadın adayımız, 6.sıradan da bir Kürt kökenli adayımız vardı. Manisa’da Kürt kökenli seçmen sayımız çok fazladır. Burada bütün halkı kucaklayacak bir liste hazırlayacağız. Listede Kürt kökenli ve kadın adayının seçilebilecek yerde olmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum