İpek-Koza Grubu'na Operasyon

İpek-Koza Grubu'na Operasyon
Koza Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Kendisine ulaşılamayan Holding Başkanı Akın İpek'in yurtdışına kaçtığı iddia edildi.

Şirketin üniversitesi İpek Üniversitesi'nde ve Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldı. MASAK elinde dört sayfalık arama emri ile operasyona başladı. Baskının teröre finansman suçlamasıyla başlatıldığı öne sürüldü.

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Holding Başkanı Akın İpek'ten açıklama geldi. 

İpek; 'Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir.' dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait  20'nin üzerinde şirkette arama başlattı.

Aramalardan bir tanesi de Yenimahalle'deki Koza İpek Holding Yönetim Kurulu'nun bulunduğu binada yapıldı.

Ömer Şahin operasyonun başladığını sabah saatlerinde böyle duyurdu.

Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi.

Aramalar sırasında çok sayıda çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

AA'YA GÖRE BASKININ NEDENİ TERÖRE DESTEK

Anadolu Ajansı'nın haberinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldığı belirtildi.

AKIN İPEK'İN DE EVİ ARANIYOR!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden birinin Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek olduğu iddia ediliyor. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde ise "Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in yurtdışına çıktığı öne sürüldü"bilgisi yer aldı.

Savcılık talimatı ile arama işlemlerini yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Akın İpek’in Ankara’da bulunan evinde de arama yaptığı belirtiliyor.

İPEK ÜNİVERSİTESİ DE ARANIYOR

Mali şubeye ait ekiplerin, İpek Üniversitesi'nden de arama yaptığı ifade edildi.

AKIN İPEK'İN EVİ DE ARANIYOR

Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor.

GRUBUN FAALİYET ALANLARI

Koza-İpek Holding olarak bilinen grup medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösterirken, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor 

HALKA AÇIK ŞİRKETLERİ

Grup bünyesinde Koza Altın KOZAL.IS Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji şirketleri halka açık işlem görüyor.

YAYIN YÖNETMENİ TWEET ATTI

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde baskın yapıldığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Başyurt, "İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde gözdağı ve susturma operasyonu başladı. Holding merkezimize polis baskını yapıldı. Yazıklar olsun!. IŞİD'e silah sevkıyatını ortaya çıkardığımız gün medya ve grubumuza baskın." ifadesini kullandı.

PEŞ PEŞE ŞEHİT VERİYORUZ, SEBEBİ HESAP VERMEME İÇGÜDÜSÜ

Bugün televizyonuna telefonla bağlanan Ilıcak, şöyle devam etti:" Herkese karşı böyle bir tavır var. Peş peşe şehit veriyoruz. Bunun sebebi de hesap vermeme içgüdüsü. Herkese zarar veriyor. Git gide oy oranları düşüyor. Sağlam duruş sergileyen medya grubuna da bir takım sudan iddialarla bir baskın düzenlendi. Zaman gazetesine de Samanyolu'na da bu tarz bir baskın denedi. Akın İpek'i tebrik etmek istiyorum. Bütün bu saldırı ve baskılara rağmen dimdik durmasını başardı."

İPEK AKIN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Akın İpek'ten ilk açıklama geldi. Kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada yurtdışına kaçtığı ve gözaltına alındığı yönündeki iddiaları yalanlayan İpek, "Trafik borcum bile yok" ifadelerini kullandı.

Akın İpek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık. Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım.

Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir.

Akın İpek Ve 6 Yönetici İçin Kötü Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum