Başbakan’ın Hukukçu Sandığı Mühendis Vekil Kim?

Başbakan’ın Hukukçu Sandığı Mühendis Vekil Kim?
AK Parti ve MHP’de yıldızı parlayan isimler kimler? Başbakan’ın “hukukçu” sandığı Metalürji Mühendisi AK Partili vekil kim? MHP’de Türkeş’in yerine kim getiriliyor?

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara’nın yıldızı Adalet Bakanlığı’nda Yüksek Müşavir olarak çalışırken başladı.

Bakanlar ile yakın mesai yapan Boynukara, başarısını  7 Haziran seçimlerinde TBMM’ye  Ak Parti Adıyaman milletvekili  olarak girerek taçlandırdı. 

Boynukara, bununla da yetinmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dikkatini çekmeyi başladı.

Vekil olur olmaz Cumhurbaşkanı için değişik dosyalar hazırladı.

Bu durum en çok da Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ı rahatsız etti.

Akdoğan, rahatsızlığını açık açık dillendirse de Boynukara’nın Beştepe’ye gidip gelmesine engel olamadı.

“BAŞARILI BİR HUKUKÇU” 

Boynukara’nın çalışkanlığı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da dikkatini çekti.  Özellikle hukuktaki bilgi derinliği Davutoğlu’nda hayranlık uyandırdı. Boynukara’nın  hukuk bilgisinden daha çok yararlanmak isteyen Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’u yanına çağırarak, “Adnan beyin hukuk bilgisinden faydalanalım” dedi.

Mustafa Şentop kısa süreli şaşkınlıktan sonra kendini toparlayıp “Efendim Adnan  bey hukukçu değil, Metalürji Mühendisi” cevabını verdi.  Şaşırma sırası bu kez Başbakan Davutoğlu’na gelirken, bozuntuya vermeyip, “Olsun siz yine de kendisiyle yakın çalışın. Hukuk  bilgisi çok derin” dedi.

MHP’DE YILDIZI PARLAYANLAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in  Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan seçim hükümetinde görev alması tam bir şok oldu.  7 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile  gizlice görüştüğü bilinen Türkeş’in  bu tavrı üzerine çeşitli spekülasyonlar yapılırken, asıl nedenin liste korkusu olduğu öğrenildi.

İddialara göre Ankara 2. Bölgeden birinci sıradan vekil seçilen Türkeş’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi ipini de çekti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Türkeş’in yerine yine 2. Bölgeden 4. Sıra adayı olan MYK üyesi Erkan Haberal’ı liste başı yapma kararı aldı.  Bu durumu anlayan Türkeş de rotayı AK Parti’ye kırdı.

Öte yandan Kenan Tanrıkulu ve Türkeş’ten boşalan genel başkan yardımcılıkları için de kulislerde isimler dillendirilmeye başlandı. MHP  Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve Erkan Haberal boş koltuklara yakıştırılan iki isim oldu.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.