Sınırda askere saldırı: 1 şehit, 1 kayıp

Sınırda askere saldırı: 1 şehit, 1 kayıp
IŞİD'in bulunduğu bölgeden Türkiye tarafına ateş açılması sonucu, Kilis sınırında nöbet tutan asker şehit düştü.

Kilis’e Suriye tarafından açılan ateş sonucu bir asker şehit oldu, bir askerin ise kayıp olduğu öğrenildi.

VALİ: 1 ASKER ŞEHİT, 1 ASKER KAYIP

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye tarafından Kilis’teki askerlerin üzerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de kayıp olduğunu açıkladı.

Vali Süleyman Tapsız, saat 18.00 sıralarında Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerin üzerine, Suriye tarafından Türkiye’ye geçmeye çalışan bir kaçakçı grubunun ateş açması sonucu çatışma çıkığını ifade ederek, “Bu esnada maalesef bir şehit oldu, bir askerimizde kayıp bununla ilgili olarak inceleme ve araştırmalar devam ediyor. Bu çatışmaların olduğu bölgede sınırımızda DEAŞ’ın kontrolü olan bir bölgedir. Bölgede jandarmamızın sınır birliklerimizin operasyonları ve incelemeleri devam ediyor” dedi.

Öte yandan şehit olan askerin Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı Yusuf Seylen (21) olduğu, bir askerin ise şoka girmesi nedeniyle hastaneye getirildiği öğrenildi.

BAKAN ALTINOK'TAN AÇIKLAMA!

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kilis’te meydana gelen olayla ilgili ilk bilgilere göre 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de kayıp olduğunu açıkladı.

Kilis’in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan askerlerin üzerine Suriye’den ateş açılmasıyla ilgili sorulara cevap veren İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Bilgiler net değil ama 1 askerimizin şehit, 1 askerimizin kayıp olduğuna dair Vali Bey’den bilgi aldım. Güvenlik kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Çok taze bir olay, değerlendirip daha geniş bir açıklama yapılır” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum