MHP’de Tanrıkulu’nu Koltuktan Eden Soru

MHP’de Tanrıkulu’nu Koltuktan Eden Soru
AK Parti lideri Davutoğlu’nun Bakanlık teklifi götürdüğü MHP’lilerden Tanrıkulu’nun partisindeki görevinden istifa etmesiyle ilgili flaş bir bilgiye ulaşıldı. Bahçeli’nin bir sorusu Tanrıkulu’nu istifa ettirmiş.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı nokta atışı ile MHP’yi sıkıntıya soktu. Geçici hükümette görev almaları için Ahmet Kenan Tanrıkulu, Meral Akşener ve Tuğrul Türkeş’e mektup yazan Başbakan Davutoğlu, bir ismi koparmayı başarırken, diğer ikisini de kara listeye aldırdı.

İSTİFASINI BAHÇELİ İSTEDİ

Edinilen bilgilere göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “kara kutusu”  Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu’na yapılan bakanlık davetine fena halde sinirlendi.

Kritik ve gayrı resmi görüşmelerde görevlendirdiği Tanrıkulu’na yapılan koltuk daveti  Bahçeli’nin  durum değerlendirmesi yapmasına neden oldu.

Tanrıkulu ile yüz yüze görüşen Bahçeli,  sözü uzatmadan “Hangi zafiyeti gösterdiniz ki size böyle bir davet yapmaya cüret ettiler. Derhal istifa ediniz” dedi.

Bahçeli’nin bu çıkışı üzerine de Tanrıkulu, genel başkan yardımcılığı koltuğunu terk etmek zorunda kaldı.

Öte yandan kulislerde  Bahçeli’nin, 1 Kasım seçimlerine de seçilen milletvekillerinin sıralarını değiştirmeyeceğini açıklarken, Meral Akşener ve Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun  durumlarının belirsizliğini koruduğu konuşulmaya başlandı.

Bu isimlerin, Davutoğlu’nun Bakanlık teklifini reddettikleri için yine ön sıralardan aday gösterilip, seçim sonrası da partide önemli görevlere getirilebilecekleri de ihtimal dahilinde görülüyor.

Habervaktim.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum