Türkiye'den Edelman'a Sert Cevap!

Türkiye'den Edelman'a Sert Cevap!
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ,ABD'nin eski Büyükelçisi Edelman'a sert yanıt verdi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, "2003 yılında Irak'ın işgal edilmesi çılgınlığını destekleyenlerin şimdi dönüp, kendi beceriksizlikleri yüzünden güney sınırlarımızda yarattıkları karışıklığın direkt sonucu olarak ortaya çıkan sayısız tehdide karşı Türkiye'nin kendisini savunmak için attığı adımları eleştirmesinin ironik olduğunu" belirtti.

Kılıç, ABD'nin eski Ankara büyükelçilerinden Eric Edelman'ın geçenlerde New York Times gazetesinde yayımlanan "Amerika'nın Türkiye ile Tehlikeli Pazarlığı" başlıklı yazısına aynı gazete üzerinden yanıt verdi.

Büyükelçi Kılıç yazısında, "2003 yılında Irak'ın işgal edilmesi çılgınlığını destekleyenlerin şimdi dönüp, kendi beceriksizlikleri yüzünden güney sınırlarımızda yarattıkları karışıklığın direkt sonucu olarak ortaya çıkan sayısız tehdide karşı Türkiye'nin kendisini savunmak için attığı adımları eleştirmesi ironik. Daha önce olduğu gibi, Türkiye ve ABD, ister DAEŞ, ister Nusra Cephesi ya da ister PKK olarak bilinen Kürt terör örgütü olsun, teröre karşı yan yana durmaktadır, ahlaki göreceliğin yeri yoktur" ifadelerini kullandı.

Yazısında, "Şeytanla pazarlık yaparak, bir terör örgütünü yenmek için başka terör örgütlerini günahlarından aklayanlar, bu tür oluşumların sonunda her zaman kendilerini besleyen eli ısırdığını çok iyi hatırlamalıdır" değerlendirmesine yer veren Kılıç, şöyle devam etti:

"Bunun da ötesinde, Sayın Edelman'ın okuyucularınızın inanmasını istediğinin aksine, Haziran seçimlerinde görüldüğü gibi Türkiye'nin demokratik sicili kusursuzdur ve 1 Kasım'da yapılması planlanan tekrar seçimler de demokrasilerde elbette genel bir uygulamadır.

Şunu unutmayalım ki güneyimizde süren kaosun sorumlusu Türkiye değildir. Biz yine de bölge insanının içinde bulunduğu kötü durumu gidermeye yardımcı olmak için siyasi, askeri ve insani cephede birçoğundan daha fazlasını yapıyoruz. Bu kesinlikle uluslararası toplumun birçok önde gelen üyesinin kendileri için söyleyebileceğinden çok daha fazla."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.