Koza-İpek Operasyonunda Hakan Şükür'e İnceleme

Koza-İpek Operasyonunda Hakan Şükür'e İnceleme
Koza İpek Holding'e yapılan operasyon kapsamında Hakan Şükür'ün bir şirket çalışanına 12 bin lira havale ettiği tespit edildi.

 Şükür’ün söz konusu havaleyi hangi amaçla yaptığı da savcılık tarafından incelemeye alındı.

Koza - İpek Holding’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 holding yöneticisi, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Savcılık, operasyon tarihinden iki gün önce yurt dışına gittiği anlaşılan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında ise “yokluğunda tutuklama” talebinde bulundu. Savcılık şüphelilere, holdinge bağlı şirketlerin kara para aklayıp aklamadığı, hayali altın ticareti yapıp yapmadıklarını sordu.

HAKAN ŞÜKÜR’DEN HAVALE İNCELEMEYE ALINDI

Şüphelilerin adliyedeki işlemleri devam ederken, Koza İpek Holding’e ait şirketlerde de aramalar ve bilgisayarlardan imaj alma işlemleri devam etti. Akın İpek’in evinde yapılan aramada Fethullah Gülen’i övücü bir takım notlar bulunduğu belirtildi. Evde bulunan “Her hafta arkadaşları kurulan bir saat gibi hizmete kurmalıyız” şeklindeki bir nota, örgütsel doküman olarak el konulduğu öne sürüldü. Soruşturma dosyasında eski Futbolcu Hakan Şükür’ün, bir şirket çalışanına 12 bin lira havale etti bilgisinin de girdiği öğrenildi. Şükür’ün söz konusu havaleyi hangi amaçla yaptığı da savcılık tarafından incelemeye alındı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum