Şok Eden Olay Sonrası İstifa Etti

Şok Eden Olay Sonrası İstifa Etti
Galatasaray'da gerçekleşmeyen transferin sorumlusu olarak gösterilen Uğur Yıldız'ın istifa ettiği belirtiliyor.

Galatasaray Kulübü, oyuncunun sisteme geçerli süre içinde kaydedildiğini ancak yaşanan yoğunluk sebebiyle işlemin sonuçlanmasının transfer döneminin  tamamlanmasından saniyeler sonra gerçekleştiğini açıklayıp, transferin onaylanması için FIFA’ya itirazda bulunmuştu. FIFA tarafından yapılan teknik incelemenin ardından, Kevin Grosskreutz’un TMS’ye geçerli süre içinde kaydının yapılmadığına karar verildi ve oyuncuya devre arası transfer dönemine kadar lisans hakkı tanınmadı. Karar dün akşam saatlerinde Galatasaray ve Borussia Dortmund kulüpleri ile hem Türkiye hem de Almanya futbol federasyonlarına da bildirildi.

Fatura Uğur Yıldız’a! İstifa ettiği belrtiliyor

Galatasaray Kulübü FIFA’nın transferi ret gerekçesi olarak taranmış evraklardaki imza eksiği olduğunu açıkladı.

Öte yandan sarı-kırmızılılarda gerçekleşmeyen transferin sorumlusu olarak ise Uğur Yıldız gösteriliyor. İdari menajer Cenk Ergün’ün yardımcısı Uğur Yıldız’ın FIFA’ya imzasız belgeleri gönderdiği belirtiliyor. Uğur Yıldız’ın istifa ettiği öğrenildi.

Galatasaray'da FIFA'nın transfer eşleştirme sistemine girme yetkisi sportif direktör Cenk Ergün ile asistanı Uğur Yıldız'da bulunuyor... Galatasaray yönetimi FIFA'ya belgelerin sisteme zamanında girildiğini ispatladı. Fakat imzasız bir belge (kimin imzalamadığı bilinmiyor) transferin gerçekleşmesine engel oldu. 
 
Galatasaray yönetimi bunun üzerine Uğur Yıldız'ı aradı. Yunanistan'da olduğu ortaya çıkan Uğur Yıldız, telefonu açar açmaz "İstifa ediyorum" dedi.

Kulüpler yapıyor

FIFA’nın global düzeyde kullandığı Transfer Eşleştirme Sistemi (TMS) kulüpler tarafından kullanılan ve federasyonlar ve FIFA tarafından denetlenen bir sistem. Sistemin bir transfere onay vermesi için işlemin yapıldığı iki kulübün girdikleri veri ve dokümanların eşleşmesi gerekiyor. Bu eşleşmenin ardından önce transferin yapıldığı federasyona, o federasyonun konfirmasyonunun ardından ise transferi yapan kulübün federasyonuna konfirmasyon için otomatik bir bilgilendirme yapılıyor.

Konfirmasyonun ardından transfer sertifikası talebi gerçekleşiyor. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaşanan sıkıntı ile ilgili herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığı, Galatasaray Kulübü’nün gerekli bilgileri zamanında yükleyememesi üzerine transferin onaylanmadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.