Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Dağdan Kürsüye Terör

Dağdan Kürsüye Terör

Teröristlerin ihbarından niye rahatsızsınız? Yoksa tanıdığınız, komşunuz veya akrabanız mı var teröristlerin arasında? Veya siz mi teröristsiniz? Niye korktunuz?

Kurban bayramında fakir fukaraya et dağıtan 16-17 yaşındaki Yasin Börü’nün katledilmesini hatırlayın. Rahmetli, PKK saldırısından kaçıp bir eve sığınıyor ama ev sahibi PKK’lılara ispiyonluyor onu ve PKK’lılar o eve gelip tazecik genci katlediyor ve yakıyor.

Selo, o olayları teşvik eden biriydi. “Sokaklara çıkın!...” diyordu. Teröristler sokaklara çıktılar ve 50 kişi öldü. Yasin Börü o zaman ölenlerden biriydi ve sığındığı evin sahibi tarafından eşkıyaya ispiyonlanmıştı.

Devlet, belirli yasalar çerçevesinde suçluyu ve teröristi ihbar edene ödül verecek. Yapılışı belli ve yapma şekli belli bir ihbar bu. Selo bu tür ihbara “onursuzluk” diyor ama Yasin Börü’yü ihbar edenlere tek laf yok. 

Devlete ihbar edersen onursuzsun ama PKK’ya ihbar edersen onurlusun!.. Lanet olsun böyle onura ve katillere onurlu diyenlere!...

Şubat 2013’te YDG-H oluşumuna ilk dikkat çeken kişiyim. PKK uzantısı bu örgüt, kuruluşunu, 24 Şubat 2013 günü, Diyarbakır’da üniversite servis aracını yakarak duyurmuştu. Ben o zaman, “PKK, şehir eylemleri için yeni bir örgüt kurdu. Bundan sonra şehirlerdeki eylemlerini bu örgüt ile yapacak.” demiştim. Dediklerim teker teker çıkıyor.

Terör ve terörün savunulması şu şekilde oluyor: Eylem, dağda çatışma veya pusu şeklinde olursa, yapanı HPG; vahşet ve saldırı şehirde yapılıyorsa, yapanı YDG-H. Terör, İran’daki eşkıya tarafından yapılıyorsa PJAK; Kuzey Suriye’de yapılıyorsa YPG; kadın eşkıya tarafından yapılıyorsa YJA-STAR yapıyordur ve bu örgütlerin hepsi PKK’nın silahlı örgütleridir. Bir de kanlı eylem yapmayan ama tam bir “paralel devlet”  olarak çalışan illegal KCK var ki, bu örgüt, şehirlerde, köylerde devlet organı gibi çalışır. KCK mensupları, sözde seçilmiş belediyecilere talimat verir. Bunlar saldırır, vahşet sergiler, belediyeleri yönetir, halktan haraç toplar; yaptıkları her eşkıyalık, Türkiye’de HDP, Kuzey Suriye’de PYD tarafından savunulur.  KADEK ve Kongra Gel konusuna hiç gelmiyorum. 

Kısacası adı, kısaltması ne olursa olsun, yapılan her şey PKK’nın işidir. Sevgili dostum Saliha hanım bunu ironik bir dille şöyle ifade ediyor: “Dağda bomba yiyen dabbe türü PKK oluyor. Bu PKK suikast yapınca HPG oluyor. Sonra... Kürsüye çıkınca HDP oluyor. Kürsüden inip yol kesince YGD-H oluyor. Sınırı geçince de YPG.”

Mesele suikast yapıp yol kesenlerle kürsüdekilerin birlikteliğidir. Kürsüdekinin amacı halkın refahı falan değil, İmralı’daki caninin ve eli kanlı teröristin rahatlığı. 

İşte şimdi çıkarılan yönetmelikle, yukarıdaki kısaltmalardan birine mensup olanı ihbar ederek pek çok canı kurtaran kişinin ödüllendirilmesi sağlanıyor ama kürsüdeki, bunun “onursuzluk”  olduğunu söylüyor.

Yasin Börü’nün PKK’ya ispiyonlanıp katledilmesine ses çıkarmayanlar, terörist ihbarına “onursuz” diyecek kadar onursuzdur ve alçaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi