550 Üyeli Meclis'ten 556 Oy Çıktı

550 Üyeli Meclis'ten 556 Oy Çıktı
Suriye ve Irak tezkereleri için olağanüstü toplanan TBMM'de ilk olarak geçici seçim hükümeti üyelerinin yemin etmesi gündeme alındı.

CHP'nin açtığı usul tartışmasının ardından Genel Kurul oturumunu yöneten TBMMBaşkan Vekili Koray Aydın, bakanların yemin etmesini talep etti. Ancak CHP bakanların yemin edemeyeceğini savunarak bunun oylanmasını istedi. Yapılanoylamada ise Ak Parti'nin karşısında sayısal çoğunluğu olan CHP, MHP ve HDP bakanların yemin etmemesi yönünde oy kullandı.

550 ÜYELİ MECLİSTE 556 OY ÇIKTI

Yapılan elektronik oylamanın ardından 556 oy çıktığı açıklandı. 550 üyeli Meclis'te 556 oy çıkması üzerine TBMM Başkan Vekili Koray Aydın partilerin grup başkan vekilleriyle toplantı yapmak için oturuma ara verdi. Oyların fazla çıkmasının, milletvekillerinin hem elektronik yolla hem de pusula yoluyla oy kullanmalarından kaynaklandığı öğrenildi.

TEKRAR AÇIK OYLAMA

Verilen aranın ardından TBMM'de tekrar açık oylama yapıldı. Milletvekilleri el kaldırarak oylamaya katıldı. Bu sırada ilginç anlar yaşandı. Koray Aydın "Ayaktaki arkadaşlar sık durmayın. Boşluklara doğru ilerleyin. Ayakta durmayın oturun" şeklinde milletvekillerini uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.