Çözüm Sürecinde Döşediler Şimdi Patlatıyorlar!

Çözüm Sürecinde Döşediler Şimdi Patlatıyorlar!
Mardin’de okul binasında yangın çıkarıp olay yerine intikal eden polis aracını patlayıcılarla havaya uçuran PKK’nın, bu patlayıcı maddeleri şehir merkezlerine nasıl taşıdığı tartışılıyor.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 4 polis şehit oldu. Güvenlik güçlerine yönelik hain pusularda kullanılan patlayıcıların ‘Çözüm Süreci’ döneminde Türkiye’ye depolandığı belirtiliyor.

ÖZEREN’DEN DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMA 

Global Politika ve Strateji Enstitüsü Başkanı Süleyman Özeren, terör örgütü PKK hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Özeren, “Yetkililerin son zamanlarda sık sık dillendirdiklerine göre PKK terör örgütü ‘Çözüm Süreci’ döneminde Türkiye’ye patlayıcı madde depoladı. Demek ki örgüt  son saldırılarda bu patlayıcıları güvenlik güçlerine karşı kullanıyor” dedi.

İSTİHBARAT İLE ENGELLENEBİLİR

PKK terör örgütünün Irak’ta ve Suriye’de uyguladıkları eylemleri Türkiye’de de uyguladığını belirten Özeren, “Örgüt, güvenlik güçleri ile doğrudan çatışma yerine uzaktan kumanda ile döşedikleri patlayıcıları patlatarak eylem yapıyor. Yetkililerin farklı zamanlarda ifade ettikleri gibi bu kadar patlayıcının çözüm sürecinde yığıldığı biliniyorsa bunların bulunması da yine istihbarat birimlerinin görevidir. Dolayısıyla bu eylemler ancak istihbarat ile engellenebilir” diye konuştu.

SURİYE MODELİ!

Örgütün Suriye’deki politikalarına değinen Özeren, “Örgüt Suriye’de önce PKK modelini uyguladı. Bütün muhalif Kürtleri susturdu. Şimdi Türkiye’de Suriye modelini uyguluyor. Bir anlamda kendi deneyimini Suriye’ye transfer etti. Burada ülkeyi yönetenlerin yapacağı şey olayları nasıl engelleyeceklerini ortaya koymaktır. Ancak burada temel hareket noktası ne olursa olsun terörle mücadelede demokrasi ve hukuktan ayrılmamaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum