Çok Ağır Türkiye-İsrail Karşılaştırması

Çok Ağır Türkiye-İsrail Karşılaştırması
Sabah Yazarı Hıncal Uluç, Türkiye’deki Suriyelilerin durumuna işaret edip “Sakın ola kimse, kolu kırık çocuğu tutuklamak isteyen İsrailli askere ve ‘O çocuğu ve ailesini vurmalıydı o asker’ diyen İsrailli bakana kızmasın bu ülkede” dedi.

Hıncal Uluç Sabah gazetesindeki yazısında, ülkemizdeki Suriyelilerin yaşadıkları dramdan kesitler sunup, ağır bir karşılaştırma yaptı: “Sakın ola kimse, kolu kırık çocuğu tutuklamak isteyen İsrailli askere ve ‘O çocuğu ve ailesini vurmalıydı o asker’ diyen İsrailli bakana kızmasın bu ülkede..”

“Bakırköy'den eve dönüyorum E-5'ten.. Köprüye yaklaşırken yol tıkandı.. Tıkanan oto yollar bu ülkede seyyar satıcılara ve dilencilere açılır.. Dilenciler genelde çocuklardır.. 5-6 yaşında çocuklar.. Acır, üç beş kuruş verirsiniz.. İki adım ötede onları çalıştıran dilenci mafyasının adamları hemen çocuğun elinden alırlar. Para o rezillere gider..
Bu yıllardır böyledir.. Bugüne dek, bir tek bir İstanbul Valisi Erol Çakır, çocukları çalıştıran mafyaya ve ailelere savaş açmıştı.

Neyse.. Yol tıkandı.. Baktım, 7-8 yaşlarında, esmer, baş örtülü nasıl sevimli bir kız çocuğu.. Elinde bir paket mendil.. Yaklaşınca anladım.. Suriyeli.. Az ilerde biri daha.. Biri daha.. Köprü yolunda E-5'i Suriyeli çocuklar doldurmuş.. İstanbul'un o düzensiz, o herkesin boş gördüğü 2 metrelik yere çılgın gibi dalma atağı yaptığı çılgınlar trafiğinde can pahasına dolaşıyorlar.. O sıcakta.. Sabahtan beri.. Üç kuruş için..
Ne yediler acaba?. Bir simit?..

… Bunları düşünüp eve geldim. Tadım kaçmıştı.. Her zamanki gibi bir haber kanalını tıkladım, "Ne var ne yok" diye bakmak için.. Gördüm..

Bir Suriyeli çocuk.. Metroda.. Ne suç işlemişse, tekme tokat dövülüyor.. Bir yığın insan.. Hep birden saldırmış çocuğa..

Tam o sırada üniformalı Metro güvenlikçileri yetişiyor.. "Tamam, zavallı kurtuldu" derken, bu defa güvenlikçiler coplarını çıkarıp girişiyorlar çocuğa..

Baktım, baktım..

Sonra banyoya gidip aynada kendime baktım..

"Biz bu muyuz" diye..

Evet, aynen buyuz.

Sakın ola kimse, kolu kırık çocuğu tutuklamak isteyen İsrailli askere ve "O çocuğu ve ailesini vurmalıydı o asker" diyen İsrailli bakana kızmasın bu ülkede..

Onlar savaşta. Onlar üstelik din düşmanları, tarihsel..

Biz barıştayız ve bize sığınmış din kardeşlerimizi, sivili, resmisi linç ederek içimizi rahatlatıyor, dün yazdım ya, toplumsal öfkemizi, bize sığınmış, geleceklerini yitirmiş çocuklardan çıkarıyoruz..
Biz insan mıyız?.

Yoksa insanlığı öldürdük mü?.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum