Mahalleliden Yol Kapatma Eylemi

Mahalleliden Yol Kapatma Eylemi
Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde mahalle sakinleri, kamyonlar sebebiyle mahalle güzergahındaki yolda bozulma ve kirliliğin yaşandığını öne sürerek yol kapatma eylemi yaptı.

Çatalağzı beldesine bağlı Kazköy mevkisinde yaşayan mahalle sakinleri, bir termik santralin yapım çalışmaları sırasında yollarını kullanan kamyonların kirliliğe ve yollarda bozulmaya sebebiyet verdiğini öne sürdü. Yaşanan olumsuzluğun ardından dolmuşçu esnafları ve mahalle sakinleri, kamyonların geçiş güzergahını kapatarak duruma tepki gösterdi. Bir süreliğine yol kapatma eylemi yapan mahalleli, yaşanan olaydan firmayı sorumlu tutarak gerekenin yapılmasını istedi.

Bir süre önce yolun yapımı ve yıkanması için verilen sözlerin tam olarak yerine getirilmediğini söyleyen mahalle sakinlerinden Muzaffer Yılmaz, “Arkadaşımın restoranı var ve artık müşterisi gelmiyor. Bizim burada tozdan çamurdan zehir saçmalardan bıktık. Çoluğumuzun çocuğumuzun zehirlenmesi, toz ve duman altında kalmasına tepki gösteriyoruz. Arabalarımız rezil oldu. Her gün araba yıkamaktan bıktık” dedi.
Yol güzergahı üzerinde restoran işlettiğini ifade eden Seyfi Öner ise, “Restoranıma müşteri geliyor. Beş dakika oturmadan toz ve duman sebebiyle kalkıyor gidiyor. Şu şartlarda şurada yaşamın bile olmaması gerekiyor. Gelecekte bizim çocuklarımız ne olacak ne gidecek? Kimse bir şey düşünmüyor” diye konuştu.
Yaşanan yol kapatma eyleminin ardından bölgeye gelen firma yetkilileri bir süre mahalle sakinleri ile görüştü. Mahalleli, firma ile yerinde görüşmek üzere eylemini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.