Dağlıca’ya 25 Gündür Elektrik Verilemiyor

Dağlıca’ya 25 Gündür Elektrik Verilemiyor
Teröristlerin trafoları imha ettiği Hakkari Dağlıca’ya 25 gündür elektrik verilemiyor. Bölgede köprüleri havaya uçurulan, elektrikleri kesilen bir grup vatandaş, PKK'ya tepki gösterdi.

Terör örgütü PKK mensuplarının yol güzergahındaki köprüleri kullanılamaz hale getirmesi nedeniyle Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkeziyle ulaşımları engellenen Konur Vadisi'nde yaşayan köy sakinleri, "teröre karşı tepki ve terörü lanetlemek" için yürüdü.

Konur Vadisi'ndeki Konur ve Uğuraçan köyleriyle bu köylere bağlı Aktütün, Dereyanı ve Yeşilbayır mezralarından bir araya gelen yaklaşık 400 kişi, teröre karşı tepkilerini göstermek ve terörü lanetlemek maksadıyla önceki gün 30 minibüsle Mehendi bölgesine hareket etti. Köy sakinleri, burada araçlardan inerek tahrip edilen Mehendi-1 Köprüsü'ne doğru yürüdü. Bölgeye gelen askerleri alkışlarla karşılayan köylüler, "En büyük asker bizim asker" sloganları atarak, güvenlik güçlerine sarılıp ağladı. 

TERÖRİSTLER HAVAYA UÇURDU

Konur Vadisi'ne ulaşımın sağlandığı Mehendi-1 Köprüsü 4 Ağustos tarihinde, Gülkan Vadisi içindeki köprü de 2 Eylül'de patlayıcılar ile teröristler tarafından kullanılamaz hale getirildi. Gülkan Vadisi'nden geçen yol üzerinde çalışma yapan özel bir firmaya ait iş makinelerinin 3'ü 21 Ağustos tarihinde, diğer 2'si 2 Eylül tarihinde yakılarak kullanılamayacak hale getirilince çalışmalar durduruldu. Ayrıca teröristler, Su Gediği bölgesindeki GSM vericisini 22 Ağustos'ta patlatmak ve yakmak suretiyle kullanılamayacak hale getirdi. Yörede yaşayan vatandaşların cep telefonu ile iletişimi de böylece engellendi. Bölgede yaşayan köylülerin Mehendi-Su Gediği istikametine hayvanlarını geçirmelerine, bölgedeki arazilerini, meralarını kullanmalarına da teröristler tarafından izin verilmedi.

DAĞLICA'DA ELEKTRİKLER 25 GÜNDÜR KESİK

Güvenlik birimlerini tespitlerine göre, iyice köşeye sıkışan teröristlerin Mehendi bölgesinde yaptıkları eylemlerle halkı açlık ve yokluğa mahkum ederek kendi taraflarına çekmeye çalıştıkları belirtildi. Dağlıca’da teröristler tarafından imha edilen elektrik trafoları yüzünden 25 gündür halkın elektrikten mahrum kaldığı da bildirildi. Baskı ve zulümle terör örgütüne destek vermeyen köylüleri göçe zorlayan, gitmekte direnenlerin evlerini, iş yerlerini, arabalarını yakan teröristlerin istihbarat raporlarına göre boşalttığı bu köy ve mezralara ileriki aşamada ise Nasturileri, Mecusileri ve Yezidileri yerleştirmeyi planladığı da ortaya çıktı.
 

VATANDAŞLARA "UYUZ HALK" DEDİLER

Bu arada güvenlik birimleri telsiz görüşmelerinden şu tespitleri yaptı:

"Bölgedeki halkın olaylara çok tepkisiz ve isteksiz olduğu; bu (teröristin ifadesi) 'uyuz halkın' tepki verebilmesi için toplumu harekete geçirecek önemli bir durumun veya şartların yaratılması gerektiği, (bölgede köprülerin, GSM istasyonlarının tahrip edilerek halkın yaşamının zorlaştırılması). Halkın çoğu yerde hala çok belli etmeseler de Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında olduğu izlenimini elde ettikleri ve bunun kendi mücadelelerine büyük bir sekte vurduğu, (Yüksekova’da halkın destek vermeyişi, 2 Eylül 2015 tarihinde ailesini hastaneden getiren jandarma uzman çavuşun Şırnak merkezde yolunun kesilerek öldürülmek istenmesine halkın büyük tepki vererek engel olması vb.), orta saha sorumlusu Azad Siser kod adlı Ekrem Güney adlı terörist tarafından Kandil’den eskisi gibi artık destek alamadıkları, Kandil ve civarına yapılan hava operasyonlarının Kuzey Irak’ta büyük bir tahribata ve kayba sebebiyet verdiği ve bu durumun bölge halkı üzerinde kendi aleyhlerinde bir etki yarattığı ve halkın desteğinin neredeyse yok denecek seviyeye geldiği, yapılan başarılı/başarısız bütün eylemlerin iyi değerlendirilmesi, başarısız eylemler nedeniyle moral motivasyonun bozulmaması, yapılan hataların gözden geçirilerek başarıya odaklanılması gerektiği şeklinde yer alan ifadeler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum