Hocanın Fabrikasını İtalyanlara Kim Sattı?

Hocanın Fabrikasını İtalyanlara Kim Sattı?
Milli Gazete’den Adnan Öksüz’ün, “Erbakan Hoca’nın temelini attığı fabrikayı İtalyanlara kim sattı?” başlıklı yazısından: “AKP döneminde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından Çimentaş Grubu’na devredildi. Bilindiği üzere Çimentaş, İtalyanlara ait bir

Adnan Öksüz’ün gazetenin dünkü sayısında yayınlanan yazısının ilgili bölümleri şöyle:
 

“1980 öncesinde, Milli Görüş lideri, önceki Başbakan Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hoca’nın Başbakan Yardımcısı sıfatıyla attığı fabrika temellerinin listesine köşemde yer verdiğim için mail kutum kilitlendi, telefonum gün boyu susmadı. Arayan Edirne’den Kadir İriş’ti.

- “Adnan bey, Erbakan hocamızın temelini attığı fabrikaların listesini yayınlamışsınız ama önemli bir detayı kaçırmışsınız!...

*  “Nedir o, telafi edelim…”

- “Efendim, Erbakan Hoca sadece Anadolu’nun birçok kentinde değil, Trakya’da da önemli fabrika temelleri attı. Onlardan birisi de Lalapaşa Çimento Fabrikası… Birinci MC koalisyon döneminde bu fabrika Erbakan Hocamız döneminde programa alındı. ”

*  “Peki, bu fabrika aktif mi?”

- “Elbette, Lalapaşa Çimento Fabrikası şu anda da aktif. Hatta o kadar ki Bulgaristan metrosunun çimentoları bu fabrikadan temin edildi. Ama önemli bir fark var!”

- “Nedir o fark?”

- “Lalapaşa Çimento Fabrikası’nın kapısında şimdilerde İtalyan bayrağı dalgalanıyor… Erbakan Hoca’nın temelini attığı Fabrika İtalyanlara satıldı.”

Bu fabrikaya ilişkin biraz da bilgi vermek istiyorum…

*  Marmara bölgesi ve özellikle Trakya bölgesinin çimento ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulması planlanan Edirne Lalapaşa Çimento Fabrikasının projesi, Erbakan Hoca’nın Başbakan Yardımcılığı döneminde, 1976 yılının Haziran ayında yatırım programına alındı.

*  Aynı yıl inşaatına başlandı.

*  1978 yılında ödenek sıkıntısından dolayı proje durduruldu. Yedi yıllık bir aradan sonra 1985 yılında inşaat ve montaj aşamasına tekrar başlanıldı ve 1991 yılında Bulgaristan‘dan klinker ithal ederek ilk çimento üretildi.
*  1992 yılı sonuna doğru fabrika tüm üniteleriyle devreye alınarak faaliyetine başladı.

*  Fabrika Lalapaşa ilçesine 6 km. Edirne şehir merkezine ise 20 km. uzaklıkta. 581.342 m2 alana sahip olan fabrikanın kapalı alanı ise 39.868 m2’dir.

*  Bir iktisadi kamu kuruluşu olan Edirne Lalapaşa Çimento Fabrikası, Refahyol Hükümeti kurulmadan hemen 2 hafta önce Anayol Hükümeti tarafından, 14.06.1996 tarihinde, T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca Rumeli Çimento Tic. A. Ş.‘ye satıldı, daha sonra bir kez daha el değiştirerek, 28.12.2005 tarihinde, AKP döneminde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından Çimentaş Grubu’na devredildi.

*  Bilindiği üzere Çimentaş, İtalyanlara ait bir şirket…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum