Çarşaf, Cumhuriyet yazarının kanına dokundu

Çarşaf, Cumhuriyet yazarının kanına dokundu
CHP lideri Deniz Baykal'ın siyasi gösteri amacıyla İstanbul'da bazı çarşaflı ve başörtülü kadınlara rozet takması, CHP'nin radikal laikçi kesimini çıldırttı.

VİDEOYA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Haber Türk televizyonu Ana Haber Bülteni'nde Erdoğan Aktaş'ın konuğu olan Cumhuriyet gazetesi yazarı Deniz Som ile CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, çarşaflı kadınların CHP'ye üye yapılmasını tartıştı.

ÇARŞAF, SOM'U RENCİDE EDİYOR

"Kara çarşaflıların CHP'ye üye yapılması beni rencide etti" diyen Cumhuriyet yazarı Deniz Som, türbanlı birinin CHP'ye üye yapılmasına karşı olduğunu, CHP'nin şov yaptığını söyledi. Som, "CHP'ye türbanlıları üye yaparak, onlara genel başkanlık yolu açıyor" diyerek, örtü düşmanlığını sürdürdü.

'ÜNİVERSİTELERDE KARŞIYIZ AMA DIŞARIDA TAKSINLAR' İKİ YÜZLÜLÜĞÜ

Som'un bu açıklamalarına cevap veren CHP İstanbul İl Başkanı ise, çarşaflıların üye yapılmadığını ancak üye olmak isterlerse üye yapacağını belirtti. Gürsel, "Peki üniversitelerdeki türban yasağına ne diyorsunuz?" sorusuna, "Bizim bu konudaki tavrımız belli. Biz üniversitelerde türbanın karşısındayız. Ama sosyal hayatta kimsenin kılık kıyafetine karışmayız. Bu konuda bir sorunumuz yok" şeklinde cevap verdi.

SOM'A KALSA, ÖRTÜYÜ TOPTAN YASAKLAYACAK

Gürsel'in bu açıklamasına, Deniz Som da, "Bence sorun var. Sosyal hayatta da sorun var. Bakınız Türkiye gittikçe İslamileşiyor. Demek ki CHP, bu gösteriyi siyaseten yapıyor" dedi.

Süleyman Kaya-İbrahim Erdem-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.