Okullar ve Çevreleri Kameralarla İzlenecek

Okullar ve Çevreleri Kameralarla İzlenecek
Eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala okullarda ve çevresindeki güvenlik önlemleri artırıldı.

2015 - 2016 eğitim ve öğretim döneminin başlaması sebebi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü, okul önlerinde ve civarında çok geniş çapta güvenlik tedbirleri aldı. Bu kapsamda okullarda güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınmasına İlişkin İşbirliği Projesi kapsamında ilkokul, ortaokul ve liseler ile ilgili koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri planlandı.

Yaz dönemi boyunca özellikle asayiş açısından risk arz eden okullar ve çevresinde analiz çalışması yapan emniyet güçleri, okul müdürleri ve aileleri ile toplantılar yapılarak çevrelerinde genel güvenlik ve asayişe yönelik tedbir içerikli önemli bir çalışma başlattı. Okul giriş çıkış saatlerinde bu okulların civarını kontrol etmek maksatlı ve şüpheli şahıslara yönelik çalışma yapılması için her okula okul irtibat görevlisi belirlendi. Bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürlükleri ve Narkotik, Asayiş, Çocuk Şube, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler Şube ekipleri tarafından okulların civarında güvenliği sağlamak maksadıyla görev planları çıkartılmış ve ilgili ilçe ve birimlerce takibinin de yapılacağı öğrenildi.

OKULLAR VE ÇEVRELERİ GÜVENLİK KAMERALARIYLA İZLENECEK

Emniyetten yapılan açıklamada, söz konusu okulların çevresinde ciddi bir kameralandırma yapılması ile ilgili okul yöneticileri ile birlikte ortak çalışmalar yapıldığı da söylenildi. Çocuk Şube Müdürlüğünde kurulan görüntü izleme merkezinde okullardaki güvenlik kameralarında toplanan görüntüler izlenmek sureti ile okullar ve çevresi denetim ve kontrol altında tutulması da hedefleniyor. Ayrıca okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve servis şoförlerine yönelik eğitici faaliyetleri kapsayan ’’Güvenlik için Eğitim Projesi’’de emniyet tarafından planlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.