Topçular'da yoğunluk erken başladı

Topçular'da yoğunluk erken başladı
9 günlük bayram tatilinin ardından tatilcilerin dönüşleri erkenden başladı. Marmara'nın en önemli geçiş noktalarından birisi olan Topçular feribot iskelesinde ise yoğunluk yaşanıyor.

Kurban Bayramı'nı sevdikleriyle geçiren tatilciler İstanbul'a geri dönmeye başladı. Bu kapsamda en önemli geçiş noktalarından birisi olan Topçular feribot iskelesinde de yoğunluk yaşanıyor. Bayram dönüşünü son güne bırakmadan dönüşe geçen vatandaşlar yine de yoğunluktan kaçamadılar. Topçular feribot iskelesinde öğlen 14 itibarı ile yoğunluk en üst seviyelere çıktı. İDO yoğunluğa cevap verebilmek adına 17 gemi ile doldur boşalt (Ring) sistemi ile seferlerini sürdürerek araçları Eskihisar'a taşıyor. İDO'nun yoğunluğa cevap verebilmek adına yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren İDO Bölge Sorumlusu Aşkın Lermi,

"Bayram dönüşleri başladı. Vatandaşlarımızın bayram dönüşlerine cevap verebilmek adına tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Dünden itibaren özellikle bugün yoğunluk artmaya başladı. Bu yoğunluğa cevap verebilmek adına 17 gemi ile şu anda 24 saat ring yani doldur boşalt sistemi ile sefer yapıyoruz. Personel sayımızı da arttırdık. Tüm yolcularımızı karayolu çilesinden kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Pazar günü için de gemi sayısını 18'e çıkartacak ve sefer sayılarını da arttıracağız. Şu anda gişelerden yolcuları içeriye aldığımızda vatandaşlarımız maksimum 30 dakika içerisinde karşıya geçiş yapıyorlar" dedi.

Vatandaşlar da yoğunluğa rağmen hallerinden pek şikayetçi olmayarak feribot iskelesine kadar çok da büyük sorun yaşamadıklarını dile getirdiler. Yaklaşık 20-30 dakika aralığında iskelede bekleyen vatandaşlar ardından feribotla Eskihisar'a geçiş yapıyorlar.

İDO dün ve bugün Topçular'dan Eskihisar'a yaklaşık 20 bin araç taşırken bayram dönüşleri boyunca 60 bine yakın aracın İstanbul tarafına geçmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum