Bahçeli Koalisyona Kapıyı Açtı

Bahçeli Koalisyona Kapıyı Açtı
MHP'nin seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda Genel Başkan Devlet Bahçeli flaş bir çıkış yaptı; Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinde de 7 Haziran benzeri bir sonuç çıkması halinde, "HDP dışında, tüm partilerle koalisyona hazırız" dedi.

Bahçeli şöyle konuştu; "Türkiye'nin üst üste 1 kasımlar yaşamaması için biz sorumluluğa varız. 4 ilkemizi kabul eden, HDP dışındaki her partiyle, seçim beyannamelerimizi hükümet programı haline getirmeye hazırız. Bunu da peşinen açıklıyoruz..."

"AKP'NİN İSTİKŞAFİ ORTAĞI CHP..."

Bahçeli'nin konuşmasında CHP'den de "AKP'nin istikşafi ortağı CHP" diyerek bahsetti 7 Haziran seçimleri sonrasında MHP'nin koalisyon ihtimallerine kapılarını kapatmasının eleştirildiğini hatırlatan, "bizim herşeye hayır dediğimizi söylediler, uzlaşmaz olduğumuzu, intihar ettiğimizi, istikrarsızlığa kanat gerdiğimizi söylediler. İktidardan korktuğumuz, hazırlıksız olduğumuzu,reddiyeci tavır kqtakındığımızı iddia ettiler" diyen Bahçeli, "Biz iktidardan kaçmadık, kaçmayız" diye konuştu. 

"KRİZİN MÜCİDİ ERDOĞAN, İCRAATÇISI DAVUTOĞLU, İTİRAFCISI ARINÇ..."

AKP Lideri Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran seçimlerinin ardından ne CHP, ne de MHP ile koalisyon kurma niyetinde olmadığını söyleyen Bahçeli, "Davutoğlu, CHP'ye koalisyon teklifinde bulundu mu? Bu sorunun cevabı kuşkusuz hayırdır.  32 gün görüşüp, sonra bizden koalisyon kurulmasını beklemek saflık değilse, zeka yoksunluğudur. Davutoğlu'nun hükümet kurma gibi bir görevi asla yoktu. Önceden verilmiş bir kararın ilanı için 45 günlük sürenini dolmasını beklerken, bize de uğradılar" dedi.

Bahçeli şöyle konuştu;

"Koalisyon kurulmamasının azmettiricisi Erdoğan, icraatcısı Davutoğlu, itirafçısı da tüm gerçekleri korkusuzca açıklayan Bülent Arınç'dır".

BAHÇELİ, TERÖR KADAR 17/25 ARALIKLA DA YÜKLENDİ

Bahçeli'nin AKP'ye terörle mücadele üzerinden yüklenmesi bekleniyordu. Ancak Bahçeli, sadece terörle mücadele değil, 17/25 Aralık operasyonları üzerinden de, Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN'a ve AKP'ye çok ağır ifadelerle yüklendi.  Hatta 17/25 Aralık operasyonları ile, son dönemde artan terör saldırılarının "birbirleriyle bağlantılı olabileceğine" ilişkin mesajlar da verdi.  Erdoğan'ın 400 vekil açıklamasına atıf yapan Bahçeli, "eğer açıklamayı tersten okursak, Erdoğan 400 vekil kazansaydı, PKK saldırmayacak, ülkede huzur hüküm sürecekti. Terörün sevk ve idare merkezinde iktidar vardır. 17/25 Aralık'tan dolayı yakayı ele vereceğinden korkusundan şuurunu kaybetmiş Erdoğan, terörün önündeki bariyerleri teker teker kaldırmıştır" dedi. Bahçeli, Erdoğan ve Davutoğlu'nun teröre izin ve destek verdiklerinin "kesin kanıtlarla sabitlenmesi halinde" ise, "Saray'ı bunların başına yıkarız" diye konuştu.

ERDOĞAN'A BEŞ SORU

"AKP ve PKK'nın uzlaştığı bellidir. Erdoğan Oslo'da PKK'ya İmralı canisinin serbest kalacağını vaadetmiştir. Arabulucuların ihbarı bu şekildedir. Erdoğan PKK'ya aziz vatanı peşkeş çekmiştir" diyen Bahçeli, daha önce Elazığ konuşmasında dile getirdiği Erdoğan'a yönelttiği beş soruyu da tekrarladı;

1)İmralı canisi ile mektuplaştın mı?Öcalan canisinin İmralı'dan günübirlik çıkışlarına izin verdin mi?

2)Kandil'e kriptolu telefon gönderdin mi? Terör baronları ile telefonla görüştün mü?

3) Bülent Arınç'a yönelik düzmece suikast iddiasından sonra girilen kozmik odadan alınan en mahrem bilgiler kimlerin eline geçti?

4)KCK'nın kuruluşunda katkın ve dahlin var mı ?

5)PKK ve KCK'ya başkanlık karşısında federasyon ümidi verdin mi?

TUĞRUL TÜRKEŞ'E İSİM VERMEDEN YÜKLENDİ

Bahçeli, seçim hükümeti kurulurken Başbakan Yardımcılığı görevini kabul eden, ardından da AKP'ye geçip 1 Kasım'da aday olan Tuğrul Türkeş'in ismini vermedi, ancak kendisine atıfta bulundu. Türkeş üzerinden AKP'ye yüklenen Bahçeli, "İçimizden devşirdikleri ile hisarlarımızda delik aşmaya çalışanlar, başaramadılar" diye konuştu.

"TBMM'DEKİ ÖRTÜLÜ MİTİNG KONUŞMASI..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Ekim günü TBMM'nin açılışında yaptığı konuşmayı, "TBMM'de örtülü miting konuşması" olarak nitelendiren Bahçeli, Erdoğan'ın MHP'lilerin satışmalarına "rahatsız mı oldunuz?" diye sormasına, ardından da "terör, akrep gibi sırtında taşıyanı da sokacaktır" mesajına da karşılık verdi

"ERDOĞAN'DAN VE SOYGUN HANEDANINDAN RAHATSIZIZ"

Bahçeli, "Biz Erdoğan'dan, soygun hanedanından rahatsızız. Buna da devam edeceğiz. Sırtında taşıdığı akrebin ise, kendisini sokması bizim meselemiz değildir" dedi.

Süleyman Şah TÜRBESİNİ ESKİ YERİNE TAŞIYACAĞIZ

Bahçeli'nin beyanname konuşmasında öne çıkan bir diğer unsur ise, Süleyman Şah türbesi konusunda oldu. Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle, yeri değiştirilen türbenin, "eski yerine taşınacağını" söyleyen Bahçeli, "MHP, Suriye'nin demokratikleşme ve kalkınma süreçlerine katkı verecektir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum