Kurban'da Kaçtı 10 Gün Sonra Bulundu

Kurban'da Kaçtı 10 Gün Sonra Bulundu
Bilecik'in Yenipazar ilçesinde 6 ortaklı 4 bin lira değerindeki kurbanlık bayramdan 10 gün sonra yakalandı.

Bilecik'in Yenipazar ilçesinde emekli din görevlisi Mehmet Ceylan'ın aile içinde 6 ortaklı olarak yaklaşık 4 bin TL'ye satın aldığı ve bayramda kesmek istediği sırada kaçan kurbanlık düve, 10 gün sonra yakalandı.

YAKALAYIP AHIRA BAĞLADILAR

Bayram sabahı traktöre bağlı olarak kesmeye götürülürken ipini kopartıp kaçan düve, gece gündüz arandığı halde bulunamamış, bulunamayınca da aranmaktan vazgeçilmişti. Umutların sona erdiği anda Zafer Mahallesi gölet yolunda besicilik yapan Emrah Çelik kaçak kurbanlık düveyi babası Metin Çelik ile birlikte yakalayıp ahırlarına bağladı.

"10 GÜN BOYUNCA AÇ SUSUZ ZAYIFLAMIŞ"

Kaçak düvenin yakalandığını öğrenen kurbanlık sahibi Mehmet Ceylan, hayvanın bulunduğuna çok sevindiğini söyledi. Ceylan, "İlk kaçtığında peşinden koşarken yakalanamayınca uzaktan tüfekle vurmayı teklif ettiklerinde kıyamamıştım. Bayramda kaçak düve bulunamayınca yeniden aynı büyüklükte bir düve satın alıp kurban yapmıştık. 10 gün boyunca doğada aç susuz dolaşan hayvan zayıflamış. Kaçak düveyi bulup yakalayan Emrah ve Metin Çelik arkadaşlardan Allah razı olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.