Portekiz Sandık Başında

Portekiz Sandık Başında
Ekonomik kriz yaşayan Portekiz'de yeni hükümeti belirlemek için oy kullanmaya başlandı.

AA'nın haberine göre, Ekonomik krizden dolayı son 4 yılı kemer sıkma politikalarıyla geçen Portekiz'de 9,7 milyon seçmen yeni hükümeti belirlemek için oy kullanmaya başladı. Yerel saat 08.00'da 11 bin 800 sandıkta başlayan oy verme işlemi Portekiz'de 19.00'da ve Azor adalarında 20.00'da sona erecek.

Anketler iktidardaki merkez sağ koalisyonu olan Sosyal Demokrat Parti (PSD) ve Sosyal Demokrat Merkez-Halk Partisi (CDS-PP) ittifakının yüzde 35-38 bandında birinciliğe yakın olduğunu gösterirken yüzde 30 civarında desteğe sahip muhalefetteki Sosyalist Parti'nin (PS) iktidar hesabı için kararsızların oyunu alması gerekiyor. Genel seçimlere 13 siyasi parti ve 3 ittifak katılıyor.

 

Portekiz Başbakanı ve PSD/CDS-PP lideri Pedro Passos Coelho sabah saatlerinde oyunu kullandıktan sonra "özgür ve yüksek katılımlı bir seçim olması" temennisinde bulundu. Öte yandan Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva hafta sonunda yaptığı konuşmada herkese oy kullanmaları çağrısında bulundu. Silva, "Her seçim ülkemiz için önemlidir ama bu seçimler Portekiz'in geleceği açısından hususi önem taşıyan bir dönemde gerçekleşiyor. Ülkemiz çok büyük meydan okumalarla karşı karşıyadır ve herkesin sorumluluk göstermesi gerekmektedir. Oy kullanmak konusunda çekimser kalmak şimdiyi hiçe saymak ve geleceği terk etmektir" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.