İşte Saadet Partisi'nin Seçim Bildirgesi

İşte Saadet Partisi'nin Seçim Bildirgesi
1 Kasım genel seçimleri öncesi Mustafa Kamalak, partisinin seçim bildirgesini açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Spor Salonu'nda partisinin seçim bildirgesini açıkladı.

7 Haziran seçiminde Büyük Birlik Partisi ile ittifak yapan Saadet Partisi'nin 1 Kasım seçimi için hazırladığı ve bugün kamuoyu ile seçim bildirgesinde ülkede sosyal barış ve kardeşliğin tesis edileceği belirtildi.

YOKSULLUK ORTADAN KALKACAK

Herkesin birinci sınıf vatandaş olacağı vurgusu yapılan bildirgede, yoksulluğun ortadan kaldırılacağı belirtildi.

İŞSİZLİK SORUNU

İşsizlik sorununun tamamen çözülmesinin hedeflediği açıklanan bildirgede, ekilebilir bütün arazilerin tarıma açılacağı, bütün madenler ve cevherlerin işletileceği, iş ve çalışma koşulları iyileştirilerek bütün işsizlere istihdam alanı sağlanacağı kaydedildi.

SEÇİM BARAJI KALKACAK

Yüzde 10 seçim barajının derhal kaldırılacağını bildiren Saadet Partisi'nin bildirgesinde, seçim sisteminin sosyal adalete, milletin beklentilerine uygun hale getirileceği vadedildi.

HSYK İKİYE AYRILACAK

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Hakimler Yüksek Kurulu ile Savcılar Yüksek Kurulu olarak ikiye ayrılacağı belirtilen bildirgede, avukatların delillere ulaşmasının ve delil toplamasının önündeki engellerin de kaldırılacağı duyuruldu.

Büyükşehir Belediyeler Kanunun yeniden düzenleneceği ifade edilen bildirgede, muhtarların belediye meclislerinde temsil edilmesinin sağlanacağı kaydedildi.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAYACAK

Etkin vergi denetimi ile kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılacağına yer verilen bildirgede, asgari ücretin açlık sınırından fazla olacağı ve asgari ücretten vergi alınmayacağı açıklandı.

EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 50 ZAM

"65 yaş maaşı"na yüzde 100 zam yapılacağı belirtilen bildirgede, emekli maaşlarının da yüzde 50 artırılacağı kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum