Fosil yakıta alternatif biokütle yakıt

Fosil yakıta alternatif biokütle yakıt
Edremit ilçesinde fosil yakıtlara alternatif olarak gösterilen biokütle yakıt üretimine başlandı.

Çevreci özellikleriyle dikkat çeken yakıtın 1 tonunun yanmasından geriye kalan 9 kilo kül ve karbon emisyonu ortaya çıkıyor. Tamamen organik malzemelerden üretilen biokütle yakıt (Pellet) tam organik yakıt olarak tanımlanıyor. İşlenen ağaç talaşlarından elde edilen bu yakıt yandığında kömürle eşdeğer bir ısı enerjisi ortaya koyabiliyor.

Karbon salınımları fosil yakıtlara göre çok düşük olan biokütle yakıt binde 9’lük atık kül oranıyla dikkat çekiyor. Özel yakıt (pelet) sobalarında ve kalorifer sistemlerinde yakacak olarak tercih edilen yakıt fosil yakıtlara göre ucuz maliyeti ve işçiliği ile dikkatleri çekiyor.

Çevreci bir yakıt olarak üretimi yapılan biyokütlenin tonu 450 liradan satışa sunuluyor. Sumaş Suni Tahta ve Mobilya Sanayi A.Ş. tesislerinde üretilen biokütle yakıtın yıllık üretim miktarı 4 bin 500 tonu buluyor.

Üretim sorumlusu Celal Kutlu, “Bizim ürettiğimiz ürünü sadece talaştan hiçbir katkı kullanılmadan üretilen bir yakacak olup doğaya zarar vermeyen karbon salınımı düşük, kül ve cürufu az kullanışlı bir yakıt olarak halkımıza sunuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum