Doğan ve Küçük'ü de o savunuyor

Doğan ve Küçük'ü de o savunuyor
Ergenekon davasından yargılanan tutuklu Veli Küçük’ün avukatlığınıyapan ünlü avukatın daha önce de Hürriyet'in avukatlığını yaptığıortaya çıktı.

Ergenekon Terör Örgütü’nün önemli ismi Veli Küçük’ü, İstanbul’da Şişli’de bulunan Akademi Avukatlık Bürosu’nun sahibi Tayfun Ilıca ve Tacıser Ülkü Ilıca savunuyor. 1982’de kurulan büroda çok sayıda avukat çalışıyor. Tayfun Ilıca ve Tacıser Ülkü Ilıca, Veli Küçük hakkında ağır suçlamalara cevap verecek. Veli Küçük'ün avukatı olan kızı Zeynep Küçük de, duruşmalara katılarak babasını savunuyor.

VELİ KÜÇÜK: AYDIN DOĞAN GÖREVİNİ YAPIYOR

Aydın Doğan’ın ismi Ergenekon iddianamesine girmişti. Veli Küçük, bir telefon görüşmesinde Aydın Doğan’dan kukla olarak bahseden Ergenekon zanlısına, ‘Hayır hayır o kukla değil, görevini yapıyor’ diyor.

İddianamede, 8 Ocak 2008 günü Veli Küçük ile Vedat Yenerer arasında gerçekleşen görüşmede Vedat Yenerer’in, ‘Aydın Doğan bunlara hizmet ediyor olamaz bu kadar yani bu kadar olamaz yani Aydın Doğan kukla gibi ya, kukla bütün gazeteleri ve televizyonları ... vaziyette’ dediği, bunun üzerine Veli Küçük’ün, ‘Hayır hayır kukla değil o da görevini yapıyor’ dediğinin tespit edildiğine yer veriliyor. Bunun üzerine Vedat Yenerer’in, ‘Yani hayır hiçbir gücü filan yok onun yani o kadar güçsüz ki onların karşısında onu anlıyoruz yani’ dediği, Küçük’ün de, ‘O da görevini yapıyor. Onun görevi de öyle bir şey ya maalesef’ ifadelerini kullandığına dair telefon kayıtlar iddianamede yer aldı.

VELİ KÜÇÜK - AYDIN DOĞAN

Ergenekon tutuklusu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanmış ve “Tuncay Güney beyanında, Susurluk olayından sonra, Radikal gazetesinin, Veli Küçük hakkında “Nerede Faili Meçhul Orda Veli Küçük” diye manşet attığını, bunun üzerine Veli Küçük’ün, “Doğu Perinçek gitsin Aydın Doğan ile görüşsün” dediğini, Doğu Perinçek’in Aydın Doğan ile bu konuda görüştüğünü, Aydın Doğan’ın bundan sonra Milliyet gazetesinde falan haber yapmamaya gayrete edeceğini, Radikal’i de damadıyla görüşüp etkileyeceğini” anlatarak, “Veli Paşa’ya söyleyin Hürriyet gazetesi her ne kadar bende görünse de Hürriyet gazetesi benim değil Koç’un dediğini” beyan etmiştir. Bahsedildiği şekilde, Veli Küçük’ün talimatı ile Aydın Doğan’ın yanına giderek görüşme yaptınız mı? Yaptı iseniz ne şekilde karar alındı?” sorusuna, “Veli Küçük bana talimat veremez. Hiç kimse bana talimat veremez. Benim Aydın Doğan’a böyle bir aracı olmam, ne kişiliğimle ne de karakterimle bağdaşır. Demek ki 2001 yılında planlanan CIA operasyonunda Aydın Doğan’a dahi uzanmayı veya üzerinde baskı kurmayı düşünenler varmış. Bugün Hürriyet gazetesinin manşetinde “Susturamayacaklar” yazıyor. Onlar da operasyona kendi cevaplarını veriyorlar” demişti.

Küçük’ün eski avukatı İsmet Koç ise ilginç bir isim. Koç, Susurluk davasında müşteki avukatı olarak yer aldı. Yani o dönemde Susurluk olayının çözülmesi için çalıştı. Ancak yıllar sonra o davada ifade bile vermeyen Küçük’ün avukatı oldu.


KENAN KIRAN-MURAT ALAN-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.