Rekor İçin Öyle Bir Şey Yaptı ki..

Rekor İçin Öyle Bir Şey Yaptı ki..
73 yaşındaki emekli SAT komandosu Namık Ekin "10 gün 10 gece akvaryumda su altında kalma" rekorunu kırabilmek için dişlerini çektirdi.

 

 

Emekli Su Altı Taarruz (SAT) komandosu, judo, su altı, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu Namık Ekin, "bir akvaryumda 10 gün 10 gece su altında kalma" rekor denemesi için dişlerini çektirdi.

Çanakkale'de bir etkinliğe katılan Ekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2,5 metrelik su dolu kürede 7 gün 7 gece geçiren ABD'li illüzyonist David Blaine'ın rekorunu kırmak istediğini söyledi.

Bugüne kadar niyet ettikçe Allah'ın kendisine yardımcı olduğunu ve rekorlar kırdığını vurgulayan Ekin, "Yeni rekor denememde ağzımda sürekli hortum tutacağım. Bunun için de mevcut dişlerimle bu işi yapamayacaktım, 20'lik dişlerim de arkadan geldiği için bütün çenemi yeniletmem gerektiği söylendi. Mecburen dişlerimi çektirdim" dedi.

Ekin, 20'lik dişlerinin alttan gelmesi sonucu mevcut dişlerinin iltihaplandığını, günlerce hortumu ağzında tutacağı için sürtünmeyle bu sorunun artması ihtimaline karşı doktorların sudan çıkmak zorunda kalabileceğini söylediğini aktardı.

"Kalbim ve akciğerim, 24 yaşındaki bir insanınki gibi"

Namık Ekin, su altı hekimleri, tıp otoriteleri ve su altı kurtarma komutanlığı dalgıç eğitmenlerinin, kendisi sudayken vücudunda araştırmalar yapacağını ve bunların tıbba ışık tutacağına inandığını dile getirdi.

Suyun altında 10 gün kalacağı için herkesin sağlık bakımından bir sakınca olup olmadığını sorduğunu anlatan Ekin kontrollerde kalp ve akciğerinin 24 yaşındaki bir insanınkiyle aynı olduğuna dikkat çekti.

Ekin, suyun içinde tek başına kalıp, yeme, içme ve uyumanın zor olduğunu dile getirerek, "Yıllardır, suyun altında uyumayı, yemek yemeyi, su içmeyi bildiğim için sıkıntı çekmiyorum. Rekor denememde daha çok dışarıdan yardım eden balık adamlar zorlanacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.