Çatışmanın Boyutu Ortaya Çıktı

Çatışmanın Boyutu Ortaya Çıktı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle terör örgütünün saldırılarının oluşturduğu tahribat gün yüzüne çıktı.

Valilik tarafından 1 Ekim'de başlatılan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarken, ilçede Terör örgütü üyelerinin neden olduğu yıkım görüldü.

Fırat ve Abdülkadir Paşa mahallelerinde, terör örgütü mensuplarının birçok vatandaşın ev, iş yeri ve aracını yaktığı belirlendi.

Güvenlik güçlerinden kaçmak ve daha rahat hareket edebilmek için evlerin duvarlarına açtıkları delikler nedeniyle birçok ev kullanılamaz hale geldi. Bazı evlerin ateşe verildiği, bazılarının duvarlarına ise yüzlerce kurşun isabet ettiği görüldü.

Mahalle sakinlerinden kapılarını sürekli açık bırakmalarını isteyen teröristlerin buna karşı çıkan vatandaşların evlerinin dış kapılarını uzun namlulu silahlarla taradığı görüldü. Teröristlerin yaktıkları araçları, polisin mahalleye geçişini engellemek için barikat olarak kullandığı gözlendi.



Sokağa çıkamayan vatandaşların iş yerlerini de hedef alan teröristlerin, birçok iş yerini yağmaladıktan sonra ateşe verdiği tespit edildi. Sokaklarda çok sayıda hendeğin olduğu görülürken teröristlerin kum torbaları ve çöp konteynerlerinden kurulan barikatlar oluşturduğu belirlendi.



Sağlık hizmetleri kesintisiz devam etti

Bu arada Mardin İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının uygulandığı tarihlerde sağlık hizmetlerinin yürütülmesine devam edildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:
"Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Nusaybin'de, Nusaybin Devlet Hastanesine 112 ambulanslarıyla 102 vaka, Nusaybin Devlet Hastanesinden ilçe dışı hastanelere 112 ambulanslarıyla 14 vaka, bir vaka da helikopter ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakledilmiştir. Bu süre boyunca Nusaybin Devlet Hastanesi sağlık hizmeti sunmaya devam etmiş, bu sürede başvuran 424 hasta hastanemizin hizmetlerinden faydalanmış, 26 doğum ve 20 ameliyat gerçekleştirilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.