Şehit Uzman Çavuşu 10 Bin Kişi Uğurladı

Şehit Uzman Çavuşu 10 Bin Kişi Uğurladı
Osmaniye'nin Amanos Dağları'nda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi

Şehit uzman çavuşu uğurlamaya 10 bin kişi koştu. Şehidi uğurlayanlar arasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de vardı.

Osmaniye, Amanos Dağları'nda arazi arama tarama faaliyeti yürüten jandarma özel harekat birliğine, PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla yapılan saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde şehit düşen Uzman Çavuş Ufku Demirel için Turhal'da cenaze töreni düzenlendi. Şehit uzman çavuş Demirel'in cenazesi Tuhal Devlet hastanesi morgundan alındıktan sonra Ray Mahallesi'nde bulunan aile evine götürüldü. Burada yakınları tarafından helallik alındı. Babası Cemal Demirel ve annesi Leyla Demirel ile yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 

31728870.jpg

Daha sonra şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Turhal Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Şehidin cenazesini burada yaklaşık 10 bin Turhallı karşıladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tokat Valisi Cevdet Can, Ak Parti Milletvekilleri Celil Göçer ve Coşkun Çakır, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ile askeri ve sivil erkan katıldı. Törende Alevi dedesi tarafından dua edilmesinin ardından şehit jandarma uzman çavuş Ufku Demirel için cenaze namazı kılındı. Cenaze sırasında CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehidin babası Cemal Demirel'in yanında durdu. Cenaze namazının kılınması ve duaların edilmesinin ardından omuzlara alınan şehit Demirel'in cenazesi askeri bando eşliğinde bir süre götürüldükten sonra cenaze aracına konuldu. Şehidin cenazesi ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki Ayranpınar köyüne götürülerek burada dualar eşliğinde toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum